Рисовий пудинг
Інгредієнти:
рис - 220 г;
коров'яче або кокосове молоко - 750 мл;
мед або цукор - 2 ст. л.;
вершкове масло - 1 ч. л.;
добавки: кориця і ваніль.
Хочу поділитися здоровим і смачним сніданком - рисовий пудинг, який подається з корицею. Цей рецепт простий, рис виходить м'яким і ідеально поєднується з молоком.
Процес приготування рисового пудингу.
- Налийте в каструлю 750 мл молока і додайте весь рис. Я також рекомендую додати трохи солі. Зваріть молоко з рисом і уменшіть потужність конфорки так, щоб рис з молоком лише злегка кипів. Не закривайте каструлю кришкою. Кожні кілька хвилин перемішуйте рис і молоко дерев'яною ложкою.
Порада: ви можете замінити молоко кокосовим молоком і водою. Потім попередньо змішайте 1,5 склянки кокосового молока з 1,5 склянками води. Зробіть з цією сумішшю те ж саме, що і з молоком.
- Приблизно через 15 хвилин рис повинен стати майже ідеально м'яким. Для вас це може зайняти трохи менше або більше часу в залежності від використовуваного рису. На цьому етапі вирішіть, чи хочете ви додати, наприклад, півсклянки молока. Ваш рис, можливо, ввібрав більше рідини.
Додайте в рисовий пудинг 1 ч. л. вершкового масла і 2 ст. л. цукру або меду і, можливо, трохи ванілі. Якщо ви використовуєте ванільний цукор, ви можете додати 1 ст. л. звичайного цукру і 1 ст. л. ванільного цукру.
Порада: вершкове масло можна замінити такою ж кількістю кокосового масла. На додаток до цукру і меду рис можна підсолодити вашим улюбленим сиропом, наприклад, кленовим сиропом. На цьому етапі ви також можете додати жменю родзинок або сушеної журавлини. Потім я рекомендую додати півсклянки молока, тому що сухофрукти вбирають рідину.
- Після додавання меду, цукру і масла, перемішайте рис з молоком і тушкуйте на слабкому вогні до 5 хвилин. Подавайте рисовий пудинг гарячим. Перед подачею на стіл посипати трохи корицею. Якщо рисовий пудинг вам не солодкий, можна полити його медом або сиропом.
- Пам'ятайте, що після невеликого охолодження рисовий пудинг загусне ще більше. Однак ви можете в будь-який момент додати трохи молока або навіть 30% солодких вершків. Після охолодження рисовий пудинг можна покласти в холодильник і розігріти, наприклад, на сніданок на наступний день. Смачного!
Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 15 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Рисовий пудинг - рецепт приготування з покроковими фото
Час на підготовку: 15 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Рисовий пудинг - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 150 Ккал
Рейтинг: 9/10
(голосів: 58)
Ключові слова: Сніданок / Десерти / Вегетаріанська кухня / Православний піст
ChiefCook
2020-11-30
Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі
Рекомендуємо кулінарні рецепти: