Відкрити категорії

Як приготувати круасани


Як приготувати круасани

Інгредієнти:

пшеничне борошно - 480 г;
сухі дріжджі - 5 г;
вершкове масло - 50 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
натуральний йогурт - 120 г;
вода - 125 мл;
цукор - 0,5 ч. л.;
сіль - 1 ч. л.;
для намазування на круасани: маленький яєчний жовток + 1 ст. л. молока;
для посипання круасанів: мак, кунжут і т. п.

Смачні і пухнасті круасани на сніданок для кожного гурмана! Це надзвичайно простий рецепт круасанів, які можна посипати маком або кунжутом.

Процес приготування круасанів на сніданок.

  1. Покладіть в миску 480 г борошна, додайте 0,5 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі і близько 5 г сухих дріжджів.
    Покладіть в миску 480 г борошна, 0,5 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі і 5 г сухих дріжджів
  2. Додайте в миску м'яке або розтоплене і охолоджене масло (50 г) і 120 г вершкового натурального йогурту. Влийте півсклянки теплої води (кип'ячена і остигнула) і додайте 2 яєчних жовтки середнього розміру.
    В миску додайте м'яке масло 50 г, 120 г вершкового натурального йогурту, півсклянки теплої води, 2 яєчних жовтки
  3. Все перемішати дерев'яною ложкою або силіконовим шпателем. Поставте чашу для тіста під міксер. Місити тісто не менше 10 хвилин. Після замісу тісто має бути однорідним, гладким і еластичним. Ви також можете замісити тісто вручну, але пам'ятайте, що це повинно зайняти досить багато часу.
    Замісити тісто
  4. Залиште замішане тісто в тій же мисці або перекладіть його у велику, щоб воно піднялося. Накрийте його бавовняною тканиною або прозорою плівкою. Відкладіть в тепле місце, щоб воно піднялося (мінімум на 60 хвилин). Тісто за цей час має сильно піднятися. Якщо воно не росте, перемістіть його в більш тепле місце (температура не вище 35 градусів) або терпляче почекайте до 90 хвилин.
    Відкладіть тісто в тепле місце
  5. Викладіть тісто на посипану борошном поверхню. Якщо тісто трохи липке, його теж посипте трохи борошном. Сформуйте кулю і розділіть на чотири рівні частини. Відкласти три шматки тіста (найкраще накрити бавовняною тканиною, щоб тісто не висохло), четверту розкачати в корж діаметром близько 20 см і розділити на чотири трикутника.
    Тісто розділити на трикутники
  6. Знову розкачайте кожен трикутник окремо, щоб зробити його плоским і подовженим. Розкачайте круасани з більш широкого місця в тонкий кінчик. Після розкочування піднесіть обидва кінці круасана ближче один до одного і загніть тонкий кінець під дно круасана. Не залишайте тонкий кінчик тіста поверх круасана, так як він буде скочуватися і стирчати під час випікання. Таким чином приготуйте всі круасани з решти тіста.
    Формуємо круасани
  7. Викладіть круасани на деко, застелене папером для випічки. Залиште місце між ними, тому що круасани виростуть у розмірі. Накрийте деко з круасанами бавовняною тканиною, щоб вони виросли протягом 20-30 хвилин.

    Перед запіканням змастіть круасани сумішшю невеликого жовтка і 2 ст. л. молока. Я рекомендую використовувати кухонну щітку з силікону. Ви також можете намазувати круасани тільки молоком або тільки збитим яйцем (досить одного маленького яйця). Відразу після намазування круасанів посипте їх маком, кунжутом або, наприклад, чорним кмином.
    Викладаємо круасани на деко і відправляємо випікатися
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів з функцією випічки вгору-вниз. Поставте деко з круасанами в розігріту духовку. Виберіть середню полицю. Випікайте круасани приблизно 20 хвилин, поки вони не стануть золотисто-коричневими. Ви можете відразу вийняти деко з круасанами і спекти, наприклад, друге коло круасанів.
  9. Круасани на сніданок можна подавати в солодкому вигляді з джемом, медом і т. п. Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 2 години
Кухня: Французька
Опис: Як приготувати круасани - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 151 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 117)
Ключові слова: Сніданок / Солодка випічка / Французька кухня

Як приготувати круасани


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com