Відкрити категорії

Дріжджові оладки без яєць


Дріжджові оладки без яєць

Інгредієнти:

молоко - 390 мл;
пшеничне борошно - 400 г;
абрикоси (або персики, сливи і т. д.) - 350 г;
дрібний цукор - 50-60 г;
7 г сухих або 20 г свіжих дріжджів;
сіль - дрібка;
рослинна олія для смаження.

Сьогодні готуємо супер повітряні дріжджові оладки без яєць. Це один з найсмачніших варіантів сніданку для всієї родини. Готуються такі оладки дуже просто та швидко.

Процес приготування дріжджових оладків без яєць.

  1. Насипте в миску близько 2,5 склянки (400 г) пшеничного борошна дрібного помелу, 7 г сухих дріжджів, 3 ст. л. цукру (це близько 60 г) і щіпку солі.
    В миску насипати 400 г борошна, 7 г сухих дріжджів, 3 ст. л. цукру і дрібку солі
  2. Налийте трохи більше 1,5 склянки теплого молока (температура до 40 градусів).
    Сюди ж налити 1,5 склянки теплого молока
  3. Дуже ретельно перемішайте тісто і потім почніть замішувати його на невеликій швидкості. Спочатку воно може здатися занадто рідким, але через деякий час воно загусне. Продовжуйте перемішувати до 5 хвилин. Тісто має вийти густим.
    Перемішати тісто
  4. Накрийте миску з тістом бавовняною тканиною і дайте йому піднятися в теплому місці приблизно 40 хвилин. Тісто для дріжджових оладок має дуже добре піднятися (десь в 2 рази).
    Дати тісту настоятися десь 40 хвилин
  5. Вимийте 5 абрикосів загальною вагою близько 350 г і розріжте їх навпіл. Видаліть кісточки і розріжте половинки абрикоса на шматочки розміром не більше 1 см. Я рекомендую стиглі абрикоси, але все ж таки тверді. З дуже стиглих фруктів виділяється сік, який може бризкати і підгорати при смаженні.

    Замість абрикосів можна використовувати і інші фрукти. Розмістіть шматочки фруктів в тісто. Все ретельно перемішати ложкою. Якщо тісто здається занадто густим, то можна додати 2-3 ст. л. теплого молока.
    В тісто додати нарізані абрикоси
  6. Почніть нагрівати сковороду. Встановіть середню потужність і дочекайтеся, поки тепло рівномірно розподілиться по всій поверхні. На сковороду кладемо кілька столових ложок рослинного масла для смаження. Розподіліть жир по всій сковороді. Дати маслу добре прогрітися. Використовуючи велику ложку, рясно зачерпніть і вилийте на сковороду млинці діаметром близько 10 см і товщиною близько 1 см. На сковороду діаметром 26 см у нас виходило по 4 оладки за раз. Приблизно через 3 хвилини обережно переверніть кожен млинець на іншу сторону. Інша сторона зазвичай готується трохи менше часу. Дріжджові оладки готові, коли вони добре підрум'яняться і підростуть з двох сторін.

    Як довго вони будуть смажитися, залежить від сковороди, її товщини і встановленої потужності конфорки.
    Смажити оладки з двох сторін до готовності
  7. Не забудьте при необхідності додавати в сковороду рослинну олію. Готові оладки після смаження можна посипати цукровою пудрою або сумішшю кориці і дрібного цукру. Млинці можна їсти гарячими, але вони прекрасні і в охолодженому вигляді.

    Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 50 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Дріжджові оладки без яєць - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 117 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 177)
Ключові слова: Сніданок / Млинці/Оладки / Масниця / Дитяча кухня

Дріжджові оладки без яєць


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com