Відкрити категорії

Як приготувати фріттату в духовці


Як приготувати фріттату в духовці

Інгредієнти:

яйця - 8 середніх або 6 великих;
сіль - 1/3 ч. л.;
перець - щіпка;
олія - 2 ст. л.;
маленька цибуля - 1 шт.;
зелена цибуля;
часник - 2 зубчики;
молоко - 2 ст. л. або вершки 30%;
листя шпинату - 50 г;
сир - 150 г (наприклад, 80 г сиру фета і 70 г сиру чеддер);
сушені помідори - 3 шт.;
розмарин - 2 гілочки.

Сьогодні готуємо фріттату в духовці. Це неймовірно смачно та ситно. Відмінно підійде як для ситого сніданку для всієї родини, так і для вечері. Готується така страва неймовірно просто. В неї можна додавати все, що є в холодильнику: шинку, ковбасу, курку і т. д.

Процес приготування фріттати в духовці.

  1. Щоб приготувати фріттату в духовці, потрібно використовувати металеву сковороду. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Вилийте 2 ст. л. олії для смаження. Додайте очищену і дрібно нарізану цибулю. Сюди ж додати нарізану зелену цибулю. Після п'яти хвилин смаження додайте два зубчика часнику, який попередньо нарізати пластинками. Перемішати і смажити 2 хвилини.
    Смажимо нарізану цибулю, зелену цибулю та часник
  2. Після закінчення цього часу покладіть в каструлю листя шпинату і сушені помідори, нарізані на більш дрібні шматочки. Розмішайте все дерев'яною ложкою. Вже через 2 хвилини шпинат повинен розм'якшитися. Перекладіть вміст сковороди в скляну ємність.

    Порада: замість шпинату ви також можете використовувати шматочки цукіні. Ви повинні смажити це трохи довше, десь 5 хвилин. Якщо вони вам не подобаються або у вас немає сушених томатів з масла, ви можете додати консервовані каперси.
    В цю ж сковороду додаємо листя шпинату та сушені помідори
  3. Покладіть в миску 8 яєць середнього розміру або 6 великих. Вилийте 2 столові ложки жирного молока або вершки. Додайте 1/3 ч. л. солі. Ретельно збити яйця в однорідну рідину. Ви можете зробити це за допомогою міксера або навіть блендера.
    Яйця збиваємо в однорідну рідину
  4. Додайте смажені овочі в миску з яєчною рідиною (вони можуть бути ще теплими). Все ретельно перемішати.
    До яєць додайте смажені овочі
  5. Тепер ви можете почати нагрівати духовку. Встановіть 180 градусів з опцією випічки зверху-знизу.

    Додайте 1 чайну ложку олії для смаження в ту ж металеву сковороду. Встановіть середню потужність конфорки і розподіліть жир по всій поверхні каструлі. Почекайте деякий час, поки сковорода не нагріється, і налийте в неї яєчну масу з овочами. Не перемішуйте. Уменшіть потужність конфорки «смажте» так фріттату протягом 5 хвилин. Тепер зніміть її з вогню.
    Смажимо фріттату на сковороді
  6. Розкладіть шматочки сиру по фріттаті. Посипати перцем і викласти свіже листя розмарину. Якщо ви використовуєте солоні сири, то сіль не додавайте.
    До фріттати додаємо нарізаний сир і листя розмарину
  7. Розміщаємо фріттату в попередньо розігріту духовку. Запікати потрібно близько 10 хвилин. Після закінчення цього часу ви можете відразу вийняти страву з духовки і подавати.
  8. У рецепті фріттати ми використовували в основному сушені помідори, шпинат і цибулю, часник і два види сиру. Ви також можете легко замінити шпинат спаржею, додати шматочки смаженої курки і навіть варені або смажені скибочки картоплі, бекон. Ви також можете додати шматочки шинки, ковбаси, вареної моркви. Фріттата на смак найкраща в гарячому вигляді, але після охолодження вона теж смачна. Смачного!
Час приготування: 10 хвилин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Італійська
Опис: Як приготувати фріттату в духовці - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 250 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 57)
Ключові слова: Сніданок / Обід / Вечеря / Страви з овочей / Другі страви

Як приготувати фріттату в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com