Сирно-рисова запіканка

Інгредієнти:
250 гр сиру
2 ст.л. густого йогурту або будь-якого густого кисломолочного продукту
4 великих яйця
3 ст.л. рису
жменю родзинок
1 велике соковите яблуко
кориця
ванілька.
Спосіб приготування:
Рис промити в холодній воді. Відварити на воді (або за бажанням на молоці) до готовності, остудити до кімнатної температури.
Яйця розділити на білки і жовтки.
Сир змішати з кисломолочкою, жовтками. Вмішати зварений рис.
Окремо збити білки до міцних пік.
У творожно-рисову масу вмішати промитий і ненадовго замочений ізюм.
Обережно вмішати білки.
Викласти масу у форму.
Яблуко нарізати тонкими пластинками і викласти поверх маси. Присмачити корицею і ваніллю.
Пекти при 180*С 20 хвилин. Потім температуру зменшити до 160*С і пекти ще 20 хвилин.
Запіканка дуже ніжна і повітряна, тому витягувати з форми і різати потрібно повністю охолодженою!
Смачного!
