Відкрити категорії

Як приготувати вівсянку


Як приготувати вівсянку

Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 50 г;
вода - 75 мл;
мед - 1 ст. л.;
волоські горіхи - 15 г;
сіль - 2 г.

Самою живильною і корисною кашею дієтологи вважають вівсянку. Але щоб вона вийшла смачною, її потрібно вміти правильно приготувати. Деякі поради допоможуть вам зробити ідеальну кашу.

Рецепт приготування вівсянки.


Підготувати всі інгредієнти для вівсяної каші. Будь-які горіхи, в тому числі і волоські, потрібно замочувати перед вживанням, хоча б на пару годин, а краще всього залишити горішки в теплій воді на ніч. Вівсяні пластівці використовувати якісні, а не швидкого приготування.

Процес приготування вівсяної каші - Фото 1


Трохи промити вівсяні пластівці водою, щоб в страву не потрапило лушпиння вівса або неякісні скибочки пластівців. Залити вівсянку водою або молоком, дивлячись який варіант ви любите і яку кашу хочете – більш або менш калорійну.

Процес приготування вівсяної каші - Фото 2

Варить кашу до приготування. Додати дрібку солі.

Процес приготування вівсяної каші - Фото 3


Коли каша трохи настоїться, набрякне і трохи охолоне - додайте мед або цукор, і замочений горішки. Можна додавати родзинки, мак і шматочки фруктів, можна заправити кашу вершковим маслом.

Процес приготування вівсяної каші - Фото 4


Подавайте кашу з чаєм, кавою або йогуртом до столу. Корисний, смачний і дуже ситний сніданок готовий - смачного!

Процес приготування вівсяної каші - Готова вівсянка


Різновиди вівсянки.


Вівсяну кашу готують з крупи і пластівців. Правда, крупу необхідно перед приготуванням замочити на кілька годин і варити близько 40 хвилин. Але при цьому вона вважається більш корисною і смачною.

Пластівці ж бувають декількох видів: екстра №1 (тонкі і великі), які готуються близько 15 хвилин, екстра №2 (тонкі пластівці меншого розміру), які варяться 5-10 хвилин, і екстра №3 (тонкі і найменші), які ідеально підходять для дитячого харчування і варяться до 5 хвилин.

Крім того, багато хто любить геркулес. Ці товсті великі пластівці, оброблені паром і тому менш корисні, готуються близько 20 хвилин.

А ще є товсті пелюсткові пластівці, які набагато ніжніше, ніж геркулес, та й варяться всього 10 хвилин.

Правильні пропорції.


Вівсяну кашу можна готувати як на молоці, так і на воді. Обсяг рідини в першу чергу залежить від того, яку консистенцію ви хочете отримати. Для рідкої вівсянки на 1 частину крупи або пластівців візьміть близько 3,5 частини рідини, для полув’язкого стану використовуйте пропорції 1:2,5, а для в'язкої - 1:2.

Щоб отримати той обсяг каші, якого вистачить для всієї родини, готуйте страву з розрахунку півсклянки вівсяної крупи або пластівців на одну людину.

Додаткові інгредієнти для вівсяної каші.


Зазвичай каша вариться з цукром або медом. Приблизно на одну порцію використовується 1 ст. л. підсолоджувача. Для підсилення смаку також можна додати дрібку солі і невеликий шматок вершкового масла. Ще з вівсянкою прекрасно поєднуються ягоди, фрукти, сухофрукти, цукати, горіхи, морква, гарбуз, варення, шоколад, кориця і гвоздика.

Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 2 години
Кухня: Українська
Опис: Як приготувати вівсянку - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 88 Ккал
Рейтинг: 9.8/10 (голосів: 25)
Ключові слова: Сніданок / Каші

Як приготувати вівсянку


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com