Відкрити категорії

Сирники з манкою


Сирники з манкою

Інгредієнти:
сир - 500 г;
курячі яйця - 2 шт.;
цукор-пісок - 2 ст. л.;
сіль - щіпка;
крупа манна - 3 ст. л.;
борошно - 2 ст. л.;
сметана - 2 ст. л.

Мені подобається готувати сирники, бо вони гарні на сніданок, смачні, корисні, піднімають настрій на весь день! Сирники з манкою, рецепт яких мені розповіла свекруха, прижилися в нашій сім'ї як самі пишні і смачні.

Процес приготування сирників з манкою.


Приготуємо продукти (для сирників і запіканок я віддаю перевагу домашньому жирному сиру з ринку). Беремо сир (можна спочатку пропустити його через сито або просто розім'яти виделкою. Кладемо цукор (2-3 столові ложки) і дрібку солі (сіль розкриває смак солодких страв).

Крок 1 - готуємо сирники з манкою


Розмішайте і додамо яйця.

Крок 2 - готуємо сирники з манкою


Перемішуємо. Кладемо сметану (пару ложок), я додала трохи жирних вершків.

Крок 3 - готуємо сирники з манкою

Перемішуємо і кладемо манку (3 столові ложки).

Крок 4 - готуємо сирники з манкою


Дамо сиру трохи постояти, щоб манка трохи розбухла. Пізніше додамо ще 1 столову ложку просіяного борошна з гіркою. І залишимо решту борошна на панірування.

Крок 5 - готуємо сирники з манкою


Тепер обваляємо сирники в борошні і будемо обсмажувати.

Крок 6 - готуємо сирники з манкою


Обсмажуємо на сковорідці з соняшниковою олією з двох сторін (можна прикрити кришкою).

Крок 7 - готуємо сирники з манкою


За кольором буде зрозуміло, коли сирники можна перевертати.

Крок 8 - готуємо сирники з манкою


Готові сирники будемо викладати на тарілку, на яку ми заздалегідь покладемо паперовий рушник (щоб пішло зайве масло).

Крок 9 - готуємо сирники з манкою


Із вказаної кількості продуктів у мене вийшло приблизно 15 сирників, досить крупненьких.
Подаємо з будь-яким варенням або згущеним молоком. Повірте, це дуже смачно.

Готуємо сирники з манкою - готова страва


Щоб сирники завжди виходили.


- Головний інгредієнт – сир. Він не повинен бути дуже рідким, мокрим. Ідеальна жирність 5-9%. Якщо сир дуже жирний, викладіть його в кілька шарів марлі і підвісьте, щоб зайва рідина стекла. На це буде потрібно 25-30 хвилин.

- Сир не повинен бути крупнозернистим. Якщо у вашому розпорядженні тільки крупнозернистий сир, протріть його через металеве сито або розбийте всі грудочки за допомогою потужного блендера.

- Намагайтеся покласти в тісто для сирників якомога менше цукру. В ідеалі всипати пакетик ванільного цукру для аромату і цього буде достатньо. Так сирники вийдуть з приємним ванільним смаком і не розповзуться від того, що цукор розтанув і потік разом з сиром. Крім того, саме цукор в їх складі винен в тому, що вони занадто сильно зажарюються зверху і знизу, не встигнувши пропектися всередині.

- Сирники можна їсти з варенням, згущеним молоком, сиропом, це допоможе компенсувати недолік цукру в самих сирниках. Як варіант - в сирники можна додати родзинки, вони досить солодкі, щоб зробити сирники солодше і не викличе «плинність» тісту.

- У тісто для сирників потрібно покласти не більш 2,5 ст. ложок борошна (виходячи з обсягу сиру 400 г). Надлишок борошна призведе до того, що сирники будуть не повітряними, а щільними і несмачними. Додавайте борошно поступово, по одній столовій ложці, розмішуйте і дивіться консистенцію, можливо ви обійдетеся меншою кількістю борошна.

Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 15 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Сирники з манкою - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 136 Ккал
Рейтинг: 9.9/10 (голосів: 13)
Ключові слова: Сніданок / Сирники

Сирники з манкою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com