Млинці з шматочками шоколаду
Інгредієнти:
Борошно - 180 г
Яйця - 2 штуки
Вершки - 100 мл (будь-якої жирності)
Молоко - 100 мл
Розпушувач - 1 чайна ложка
Шоколад ~ 70г (будь-який, який любите)
Ванільний цукор - 1-2 столові ложки (можна замінити на звичайний цукор або ванільний звичайний)
Сіль - щіпка
Рослинно масло для смаження
Цукрова пудра для подачі
Приготування:
Шоколад порубати ножем (краще рубати холодний шоколад).
Яйця вимити, акуратно відокремити білки від жовтків.
Жовтки збити з молоком, вершками і ванільним цукром.
Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додати до молочно-яєчної суміші, змішати до однорідності (можна міксером). Тісто виходить досить густе.
Додати до тіста рубаний шоколад і перемішати.
Білки збити з сіллю в міцну піну. Акуратно підмішати до тіста збиті білки, довго не мішати. Випікати на розігрітій сковороді з мінімальною кількістю масла (змащують силіконовим пензликом), на середньому вогні під кришкою, з обох боків до готовності. Тісто викладати ложкою.
Подавати посипавши цукровою пудрою або сервірувати за бажанням.
Смачного!
P.S. Виходить щось середнє між млинцями і хоткейкамі, ніжні, повітряні, з шматочками рідкого шоколаду. Дуже смачний сніданок і дуже легко готується. З 1 порції виходить стопка як на фото. Пригощайтеся.