Відкрити категорії

Булочки з родзинками


Булочки з родзинками


Ароматні, повітряні булочки з родзинками з'їдаються так само швидко, як і готуються. А здоба, приготована за цим рецептом – це ще й красива. Зіпсувати таку випічку просто неможливо. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.

Інгредієнти:
яйце куряче – 1 шт.;
дріжджі сухі – 11 г;
молоко – 250 мл;
цукор – 4 ст. ложки.;
масло рослинне – 5 ст. ложок.;
борошно – 500 г;
родзинки – 100 г;
щіпка солі.

Процес приготування булочок.


Родзинки необхідно ретельно промити під проточною водою. Поки готуємо тісто, залишаємо їх у воді, щоб вони стали трохи м'якше.

11


У глибоку миску наливаємо тепле молоко. Додаємо дріжджі, сіль і цукор. Розмішуємо.

22


Вбиваємо яйце. Тонкою цівкою вливаємо олію.

33

Рекламний блок
Поступово всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо пружне еластичне тісто, яке не липне до рук і посуду.

44


З родзинок зливаємо всю воду. Висипаємо в тісто і перемішуємо. Миску накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці.

55


Тісто має збільшиться в обсязі в 2-3 рази. Акуратно обминаємо його. Тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном.

66


Тісто розділяємо на кілька невеликих частин. Кожен шматочок тіста розкачуємо у формі овалу.

77


З боків від тіста робимо паралельні надрізи «ялинкою». По черзі всередину загортаємо смужки з різних сторін.

88


Сплетені колоски укладаємо на деко. Накриваємо булочки з родзинками рушником і залишаємо в теплому місці відпочивати. Через 10-15 хвилин вони ще трохи збільшаться в розмірі.

99


Булочки випікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів протягом 30 хвилин. Готові булочки змащуємо концентрованим цукровим розчином. Подаємо частування до чаю, кави або какао. Таку булочку можна подати до сніданку або дати дитині в школу.

1010


Приємного апетиту!

Рекламний блок
Булочки з родзинками


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com