Відкрити категорії

Тертий пиріг з варенням




Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати тертий пиріг з варенням. Завдяки легкості приготування і економічності, він не перестає залишатися в списку скорих помічників на кухні. Це, мабуть, кращий варіант виконання добре знайомого з дитинства пісочного печива. Тендітне, ніжне, розсипчасте – воно просто тане в роті. Для начинки можна використовувати будь-який джем, повидло, сир і навіть мак!

Тісто:
борошно пшеничне – 2,5 склянки;
вершковий маргарин – 200 г;
яйце – 1 шт.;
цукор – 0,5 склянки;
сода – 0,5 ч. л.;
майонез – 2 ст. л.;
лимонний сік – столова л.

Начинка:
стакан варення, повидла або джему.

Процес приготування тертого пирога з варенням.


Висипаємо попередньо просіяне борошно в ємність для замішування тіста, додаємо до неї соду, перемішуємо. Виймаємо з морозильника маргарин натираємо на крупній тертці. Додаємо його в суміш соди з борошном. Ретельно змішуємо інгредієнти і перетираємо руками до стану крихти.

1

В окремому посуді збиваємо яйце з половиною склянки цукру. Якщо начинка сама по собі солодка, цукру можна покласти менше, а якщо ви використовуєте кислувату начинку, то можете збільшити кількість. Вливаємо сік лимона і 2 ложки майонезу. Тільки не лякайтеся, це може здатися дивним, але саме цей інгредієнт додасть страві неповторну ніжну і розсипчасту текстур.

2


Вливаємо яєчно-майонезну суміш у миску з борошном з маргарином і починаємо перемішувати. Маса повинна прийняти м'яку і еластичну консистенцію, ви відчуєте це руками.

Як тільки тісто візьме однорідну форму і почне відставати від рук, розділіть його навпіл. Приблизно на дві рівні частини. Рекомендується одну з половинок розділити ще раз і відправити ці дві кульки в морозильну камеру на 15 хвилин. Так вам буде зручніше натирати їх на тертці.

3


Основну частину тіста потрібно тоненько розкачати на деко або на дно форми для запікання. Попередньо промазав її рослинним маслом або маргарином. Товщина основи пирога повинна бути приблизно 0,5 см.

4


Викладаємо начинку. Рівномірно наносимо на всю поверхню коржа.

5


Дістаємо з морозильної камери частину тіста, що залишилися, і натираємо на крупній тертці, покриваючи рівним шаром наш пиріг.

6


Ставимо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

7


Дістаємо з духовки і все, готово!

8


Приємного чаювання!


Тертий пиріг з варенням


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com