Відкрити категорії

Тертий пиріг з варенням


Тертий пиріг з варенням


Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати тертий пиріг з варенням. Завдяки легкості приготування і економічності, він не перестає залишатися в списку скорих помічників на кухні. Це, мабуть, кращий варіант виконання добре знайомого з дитинства пісочного печива. Тендітне, ніжне, розсипчасте – воно просто тане в роті. Для начинки можна використовувати будь-який джем, повидло, сир і навіть мак!

Тісто:
борошно пшеничне – 2,5 склянки;
вершковий маргарин – 200 г;
яйце – 1 шт.;
цукор – 0,5 склянки;
сода – 0,5 ч. л.;
майонез – 2 ст. л.;
лимонний сік – столова л.

Начинка:
стакан варення, повидла або джему.

Процес приготування тертого пирога з варенням.


Висипаємо попередньо просіяне борошно в ємність для замішування тіста, додаємо до неї соду, перемішуємо. Виймаємо з морозильника маргарин натираємо на крупній тертці. Додаємо його в суміш соди з борошном. Ретельно змішуємо інгредієнти і перетираємо руками до стану крихти.

11


В окремому посуді збиваємо яйце з половиною склянки цукру. Якщо начинка сама по собі солодка, цукру можна покласти менше, а якщо ви використовуєте кислувату начинку, то можете збільшити кількість. Вливаємо сік лимона і 2 ложки майонезу. Тільки не лякайтеся, це може здатися дивним, але саме цей інгредієнт додасть страві неповторну ніжну і розсипчасту текстур.

22

Рекламний блок
Вливаємо яєчно-майонезну суміш у миску з борошном з маргарином і починаємо перемішувати. Маса повинна прийняти м'яку і еластичну консистенцію, ви відчуєте це руками.

Як тільки тісто візьме однорідну форму і почне відставати від рук, розділіть його навпіл. Приблизно на дві рівні частини. Рекомендується одну з половинок розділити ще раз і відправити ці дві кульки в морозильну камеру на 15 хвилин. Так вам буде зручніше натирати їх на тертці.

33


Основну частину тіста потрібно тоненько розкачати на деко або на дно форми для запікання. Попередньо промазав її рослинним маслом або маргарином. Товщина основи пирога повинна бути приблизно 0,5 см.

44


Викладаємо начинку. Рівномірно наносимо на всю поверхню коржа.

55


Дістаємо з морозильної камери частину тіста, що залишилися, і натираємо на крупній тертці, покриваючи рівним шаром наш пиріг.

66


Ставимо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

77


Дістаємо з духовки і все, готово!

88


Приємного чаювання!

Рекламний блок
Тертий пиріг з варенням


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com