Пиріг зі сливами
Сьогодні спекла пиріг зі сливами. Цим простим рецептиком користуюся вже дуже давно. Готувати такий пиріг простіше простого, а виходить дуже смачним.
Інгредієнти:
слива - 0,5 кг;
борошно пшеничне – 250 г;
цукор пісок – 175 г;
яйця курячі - 4 шт.;
розпушувач тіста - 1,5 ч. ложки;
ванільний цукор - за смаком;
масло вершкове – 180 г;
цукрова пудра - за смаком;
кориця мелена - на смак;
масло - для змазування форми;
панірувальні сухарі для обсипання форми.
Приготування сливового пирога.
Готуємо тісто. Кладемо в миску розм'якшене вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор.
Розтираємо.
Вбиваємо в масу яйця.
Перемішуємо.
Додаємо просіяне борошно, попередньо змішавши її з розпушувачем.
Замісити тісто.
А тепер, власне, сливи. Сливи можна взяти будь-які, навіть кислі. Пиріг вийде ще смачніше, на мій погляд.
Із слив видаляємо кісточки і ріжемо їх четвертинками.
Додаємо сливи в тісто, обережно перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями.
Викладаємо тісто у форму, акуратно розрівнюємо.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці близько години. Готовність перевіряємо зубочисткою. Якщо зверху пиріг почне підгоряти, а всередині буде ще сирим, можна прикрити його фольгою.
Завдяки поєднанню кисло-солодкої начинки і ніжного тіста пиріг виходить дуже смачним. І до того ж дуже ароматним. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою і корицею.