Відкрити категорії

Грінки




Бувають такі рецепти, які немов народилися разом з сім'єю. Так і мій сьогоднішній рецепт - страва з мого дитинства. Раніше, якщо у нас залишалося кілька шматочків білого хліба, ми просили маму приготувати чудове блюдо на сніданок - прості, але всіма улюблені грінки.

Тепер я перенесла цю традицію у свою сім'ю. І у нас їх так само люблять. Навіть найзапекліші охоронці фігури не відмовляться від шматочка. У складі звичайні продукти, з тих, що є вдома. Правда, страва виходить досить калорійна і не можна сказати, що дієтична, так що часто робити не доводиться.

Днями я купила батон, якого зроду було вже два дні. Вдома ще залишалася половинка. Так що з вечора я пообіцяла домашнім грінки на сніданок.

Інгредієнти:
- 1-1,5 батона;
- 1 ст. молока;
- 2 яйця;
- рослинна олія для смаження;
- цукор або цукрова пудра.

Як приготувати грінки до сніданку.


Виливаємо молоко в тарілку.

1


Розбиваємо туди ж яйця.

2


Розмішуємо виделкою. Якщо є бажання, можна і збити міксером.

3


Ріжемо батон на скибочки товщиною 1-1,5 см. Краще, якщо хліб буде не сьогоднішнім, навіть трохи черствим.

4


На сковороду наливаємо олію і розігріваємо. Я, якщо смажу, як цілий батон або, як в цей раз, - півтора, використовую дві сковорідки. По-перше, швидше. По-друге, масло використовується набагато менший час.

Шматочки хліба потім з двох сторін в молочно-яєчної суміші. Цієї кількості молока і яєць мені якраз вистачило на мої батон і половинку.

5


Смажимо на олії. Спочатку одну сторону.

6


Потім перевертаємо.

7


Викладаємо грінки на паперовий рушник, так як зайва олія нам ні до чого.

8


Коли масло вбралося в рушник, кладемо грінки на тарілку.

9


Подаємо теплими до чаю або кави на сніданок.

10


Можна присипати грінки цукровою пудрою або цукром. Можна зробити солодкий чай - кому як подобається. Приємного смаку і сніданку!


Грінки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com