Млинці на збитих білках
Інгредієнти:
Молоко - 200 мл
Вода - 150 мл
Борошно - 120г
Яйце - 2 штуки
Цукор - 2 чайні ложки (ласуни можуть класти більше)
Сіль - 0,5 чайної ложки
Приготування:
Розділити яйця на білки і жовтки, змішати молоко з водою. Жовтки збити з цукром, сіллю і рідиною, всипати все борошно (попередньо просіяти), розмішати до однорідного стану.
Білки збити в міцну піну, ввести в тісто і обережно змішати. Тісто виходить пухке, пористе (соду додавати не треба!).
Випікати тонкі млинчики на змащеній маслом сковороді. Якщо тісто густовате і погано розтікається по сковороді, можна розбавити тісто водою.
Готові млинці складати стопкою під кришку. Подавати зі згущеним молоком, сметаною або з чим душа забажає.
Смачного!