Відкрити категорії

Пиріг з сиром


Пиріг з сиром


Всім хороший сир - смачний і корисний. Однак пироги і взагалі випічка з сирною начинкою, всілякі запіканки, булочки-рогалики, пиріжки, трубочки і ватрушки, люблять далеко не всі, на жаль.

Чесно сказати, якщо базовий пиріг з сиром, який я тут наводжу, виходить дуже смачним, то пиріг з персиками, наприклад, - просто божественним!

І при цьому залишається досить простою і швидкою у приготуванні стравою.

Для тіста пирога:
- 1 шт. яйце куряче;
- 250 г борошна;
- 100 г цукру;
- 120 г масла вершкового.

Для сирної начинки:
- 250 г сиру;
- 250 г жирної сметани;
- 2 шт. яйце куряче;
- 100 г цукру;
- 2 ст. л. крохмалю;
- 1 пакетик ваніліну.

Як приготувати сирний пиріг.


Починаємо з приготування тіста. У глибокий посуд розбиваємо яйце, натираємо масло на крупній тертці і засипаємо всі інгредієнти.

11


Перемішуємо і отримуємо ось таку основу.

22


Посипаємо її борошном (30 грам не більше).

33


І починаємо "вимішувати" тісто. Місити, простіше кажучи.

44


Вимішуємо руками, домагаючись повної однорідності.

55


Тісто виходить м'яке, еластичне, тому особливих зусиль для його вимішування докладати не треба.

66


Домігшись однорідного "колобка", даємо тісту відпочити в холодильнику 30-40 хвилин.

77

Рекламний блок
Починаємо готувати начинку. У ємність для вимішування вводимо яйця і сир.

88


Додаємо сметану.

99


І засипаємо цукор.

1010


Зверху йде крохмаль і пакетик ваніліну.

1111


Починаємо збивати на малій швидкості міксера.

1212


Потім перемикаємо на максимальну швидкість.

1313


І добиваємося однорідної консистенції сирної начинки. Тут, увага! Якщо будете вносити ще фруктову начинку, то фрукти-ягоди додаються саме після міксера і просто акуратно втручаються в сирну масу.

1414


Дістаємо "свіже" тісто і викладаємо його в роз'ємну форму для випікання.

1515


Самий тонкий момент - тісто треба "тонко" розподілити по дну і вивести "стінки" пирога вгору по стінках форми. Висота стінок залежить від кількості вашої начинки, але краще зробити бортики трохи вище. Потім опустимо" за місцем.

1616


Заливаємо у форму сирну начинку. (Мій пиріг класичний, без фруктових наповнювачів).

1717


Приблизно так повинно вийти.

1818


Підрівнюємо краї пирога по висоті.

1919


Заготівля сирного пирога готова до відправки в духовку. Попередньо розігріту до 180 градусів, що природно.

2020


Пиріг з сиром випікаємо при 180 градусах 50 хвилин, час випікання індивідуально кожен підбере для своєї духової шафи, я ж орієнтувалася на колір скоринки.

2121


Пиріг з сиром готовий!

2222


Знімаємо борти форми і даємо нашому дітищу охолонути.

2323


Розрізаємо і подаємо на стіл!

2424



Смачного!

Рекламний блок
Пиріг з сиром


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com