Відкрити категорії

Омлет




Насолоджуватися омлетом можна не тільки під час сніданку. Він може також послужити швидкою і недорогою вечерею. Додайте салат і картопляне пюре в якості гарніру, і у вас готовий повноцінний прийом їжі.

Інгредієнти:
3-5 яєць на людину;
молоко або вода;
вершкове масло або маргарин;
збивач для яєць (міксер, вилка, віночок);
лопатка;
рослинне або вершкове масло;
начинка для омлету;
тертий сир;
шинка, індичка, курка, ковбаса або бекон.

Як приготувати смачний омлет.


Візьміть 2-5 яєць, залежно від того, скільки ви хочете з'їсти. Яйця готуються швидко, тому підготуйте і наріжте на невеликі шматочки інші інгредієнти заздалегідь. В омлеті часто використовують цибулю, шинку, солодкий перець, зелену цибулю, шпинат, ковбасу, оливки, нарізані кубиками помідори і гриби. Використовуйте будь-які інгредієнти на свій смак.

1


Розбийте яйця. Найкраще розбивати яйця по одному в миску або чашку, так зіпсоване яйце не потрапить у миску з іншими. Покладіть їх у скляну або пластикову миску. Після того, як ви розбили яйця, добре помийте руки, щоб уберегти себе від зараження сальмонелою.

2


Збийте яйця виделкою або вінчиком, поки жовтки і білки не перемішаються повністю. Для однієї порції достатньо двох яєць. На цій стадії до яєць можна додати сіль, перець і приправи.

3


Складіть інші інгредієнти в окрему миску і перемішайте. Відкладіть трохи тертого сиру.

4


Покладіть приблизно столову ложку вершкового масла на сковороду. Увімкніть плиту на низький або середній рівень. Вилийте яйця в сковороду, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні за допомогою лопатки. В яйця можна додати трохи води або молока, що зробить омлет більш пишним.

5


Коли яйця знизу трохи підсмажилися, а зверху ще рідкі, посипте їх тертим сиром. Омлет готовий, коли в ньому не залишилося рідини.

6


Візьміть приблизно 3/4 інших інгредієнтів і рівномірно посипте ними яйця.

7


Не дайте яйцям прилипнути до сковороди. Піднімайте краю омлету лопаткою, щоб цього не сталося. Обережно загорніть краю омлету до середини, закривши начинку.

8


Викладіть омлет на тарілку за допомогою лопатки або просто перекотив його.

9


Прикрасьте омлет другими інгредієнтами і посипте сиром.

10

 

Поради щодо приготування омлету.

- Переконайтеся в тому, що яйця не прилипають до сковороди. Щоб утримати інгредієнти всередині складеного омлету, вам необхідно скласти його навпіл. Якщо ви пережарите яйця, омлет прилипне до сковороди і розколеться, коли ви його будете складати.

- Використовуйте довгу (близько 15 см) тонку лопатку.

- Навіть якщо ви поспішаєте, не готуйте омлет при високій температурі. Яйця готуються швидко, і при високій температурі ви швидше за все їх спалите.

- Для максимальної пишноти, збийте яєчні білки і жовтки окремо і з'єднайте їх безпосередньо перед приготуванням.

- Яйця можна залишити на ніч, щоб вони стали кімнатної температури, що полегшує їх приготування.

- Якщо вам не подобаються пишні омлети, то не додавайте молоко і використовувати більш широку сковороду.

- Плануйте заздалегідь. Наріжте овочі і м'ясо, натріть сир завчасно, так як це займає більше часу, ніж підсмажити яйця.

- Не бійтеся експериментувати. Багатьом людям подобаються омлети з самими божевільними начинками (наприклад, авокадо і креветки або бекон і ананас). Як і піца, омлети є полотном для безмежної творчості.

- Всі інгредієнти повинні бути заздалегідь приготовані. Особливо це стосується м'яса.

- Перш ніж розбити яйця підігрійте їх до кімнатної температури під краном з гарячою водою.


Омлет
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
ОЛЕНА
СПАСИБОЧКИ ОЧЕНЬ ВКУСНЫЕ ОМЛЕТИ МНЕ ПОНРАВИЛОСЬ!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com