Відкрити категорії

Як приготувати йогурт


Як приготувати йогурт


Звичайно, це легко - зайти в магазин і покласти йогурт в кошик. Але вам ніколи не хотілося зробити йогурт на своїй власній кухні і отримати переваги хорошого травлення, сильного імунітету і зменшеної харчової алергії, приготувавши йогурт з натуральними бактеріями пробіотиками?

Інгредієнти:
1 літр молока (будь-якого, але якщо ви берете сильно пастеризоване, то можете пропустити перший крок, так як молоко вже було підігріте до потрібної температури, перш ніж пакет був запечатаний);
1/4 до 1/2 склянки знежиреного сухого молока (за бажанням);
1 столова ложка цукру білого (годувати бактерій);
щіпка солі (не обов'язково);
2 столові ложки йогурту з живими культурами (ви також можете використовувати заморожені бактерії).

Як приготувати йогурт вдома.


Нагрійте молоко до температури 85°C. Використовуйте дві каструлі, які помістяться одна в одну, щоб створити ефект пароварки. Так молоко не підгорить, а вам потрібно лише зрідка його помішувати. Якщо вам доводиться розігрівати молоко в одній каструлі, то весь час за ним доглядайте і помішуйте.

Якщо у вас немає термометра, то знайте, що при температурі 85 °С молоко починає спінюватися. Настійно рекомендується розігріти молоко до температури 40-100 °С.

11


Охолодіть молоко до 43 ºC. Найкраще це робити на холодній водяній бані. Так ви зможете швидко і рівномірно знизити температуру, тільки періодично помішуючи молоко. Якщо ви вирішили охолоджувати його при кімнатній температурі або в холодильнику, то вам доведеться частіше помішувати. Молоко повинно бути не вище 49ºC і не нижче 32ºC. Ідеальна температура 43ºC.

22


Підігрійте йогурт. Дайте йому постояти при кімнатній температурі, поки ви охолоджуєте молоко. Йогурт не повинен бути холодним при додаванні.

За бажанням, додайте знежирене сухе молоко. 1/4 - 1/2 склянки знежиреного сухого молока збільшить поживну цінність вашого йогурту. Вам також буде легше загустити йогурт. Це особливо корисно, якщо ви готуєте йогурт зі знежиреного молока.

Рекламний блок

Додайте йогурт. Додайте 2 столові ложки йогурту або заморожених бактерій. Ретельно розмішайте. По можливості, скористайтеся блендером, щоб рівномірно змішати мільярди бактерій з молоком.

33


Покладіть суміш у контейнери. Налийте молоко в чисті контейнери і щільно закрийте кришкою або оберніть поліетиленом.

Дозвольте бактеріям збільшити свою колонію. Зберігайте йогурт в теплому місці, бажано, при 38ºC, щоб бактерії розмножувалися. Можна поставити контейнер в духовку і включити в ній світло. Через сім годин ваша суміш повинна бути схожа за консистенцією на заварний крем, мати сирний запах і трохи зеленуватої рідини зверху. Чим довше ви будете тримати йогурт в теплому місці, тим густіше він стане.

44


Поставте його в холодильник. Перш ніж подавати його на стіл, потримайте йогурт кілька годин у холодильнику. Ви можете його там зберігати протягом 1-2 тижнів.

Якщо ви хочете застосувати його в якості закуски, то використовуйте йогурт протягом 5-7 днів, поки бактерії все ще розмножуються. На поверхні йогурту повинна з'явитися сироватка, жовта рідина. Ви можете її злити або змішати з йогуртом.

У багатьох йогуртах, які ви можете придбати в магазині, доданий загусник, наприклад, пектин, крохмаль, камедь або желатин. Не дивуйтеся і не турбуйтеся, якщо ваш домашній йогурт не дуже густий.

55


Додайте в йогурт ароматизатори. Експериментуйте, поки не досягнете ідеальних смакових якостей. Можете додавати начинки для пирогів, джеми, кленовий сироп, і морозиво. Якщо ви прихильник здорового харчування, то використовуйте свіжі фрукти з невеликою кількістю цукру або меду, за бажанням.

66


Використовуйте йогурт з цієї партії для додавання бактерій в наступну партію.

Поради при приготуванні йогурта.

Використання пароварки полегшує контроль над температурою.

Чим довше інкубаційний період, тим густіше і терпче буде йогурт.

7


У йогуртах, які ви можете придбати в магазині, найчастіше додано багато цукру. Домашній йогурт допоможе скоротити споживання цукру.

Для вимірювання температури всередині духовки покладіть термометр для солодощів в миску з водою і поставте в духовку.

88


Як тільки молоко нагріється до потрібної температури, використовуйте каструлю повільного приготування.

Майже у всіх йогуртницах необхідно додавати воду в нижню частину, щоб створити теплопередачу.

Дотримуйтесь інструкцій виробника.

99


Не здавайтеся, перша порція завжди найскладніша.

Охолодіть йогурт в морозилці, а потім перекладіть в холодильник. Це додасть йому більш ніжну консистенцію. Ви можете перемішати або струсити, щоб позбутися від грудочок.

Для йогурту потрібні хороші бактерії. Найпростіший спосіб їх дістати, це додати готовий йогурт. Коли ви будете робити йогурт вперше, то придбайте простий, без добавок, натуральний йогурт з вмістом активних культур.

1010


Ви також можете додати в свій майбутній йогурт заморожені бактерії, які можна придбати в спеціалізованих магазинах або по інтернету. Це більш надійне джерело бактерій.

Рекламний блок
Як приготувати йогурт


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Кухар" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua