Відкрити категорії

Макаруни




Ці неймовірно смачні французькі тістечка - справжнє свято для ласунів! Одне з достоїнств макарун полягає в тому, що вони можуть бути самих різних відтінків і практично з будь-яким кремом.

Макаруни можна зробити будь-якого кольору. Наприклад, для шоколадних макарун, як на фото, підійде какао-порошок. Харчові барвники краще брати у вигляді пасти або порошку (пошукайте в магазинах для кондитерів або в бакалійних відділах), оскільки вони дозволяють отримувати більш насичені відтінки.

Рідкі барвники дають не такі соковиті фарби, до того ж ви ризикуєте ввести в мигдально-білкову масу зайву рідину, яка зробить її надто текучою. Крему можна додати контрастний відтінок. Як видно на фото, рожеві тістечка ми прослоїли шоколадним кремом, а шоколадні, навпаки, - рожевим.

Додаючи мигдально-білкову масу з кондитерського мішечка на деко, дуже важко добитися того, щоб в центрі отриманого кружечка не залишився гострий хвостик. Такі хвостики можна розгладити ножем-шпателем або пальцями, але найпростіше підняти деко і кілька разів стукнути ним по робочій поверхні, поки безейні капелюшки не стануть плоскими і рівними.

Інгредієнти:
Для половинок макарун:
125 г цукрової пудри;
125 г меленого мигдалю;
2 білка;
1/4 ч. л. мигдального екстракту;
100 г дрібно кристалічного цукру;
2 ст. л. води;
рожевий харчовий барвник.

Для крему:
75 г вершкового масла (розм'якшити);
175 р цукрової пудри (просіяти);
1 ст. л. какао-порошку;
1 ст. л. молока.

Начиння:
силіконовий килимок;
металевий лист;
цукровий термометр;
силіконовий кондитерський мішечок з рівною насадкою;
ніж-шпатель;
мірні ложки.

Рецепт приготування макарун.


Як підготувати половинки макарун.
1. Покладіть силіконовий килимок на деко. Просійте цукрову пудру і перемішайте з мигдалем. Збийте в піну 1 білок, влийте в суху суміш і додайте мигдальний екстракт. Вимісіть до отримання пасти.

1


2. Влийте в сотейник воду, всипте цукор і нагрівайте на слабкому вогні до повного розчинення цукру. Кип'ятіть до отримання прозорого сиропу і досягнення температури 110 °С по цукровому термометру (щоб зафіксувати температуру, сотейник, можливо, доведеться нахилити).

2


З. В окремій посуді збийте міксером другий білок щільну, але не суху піну. Повільно вливаючи цукровий сироп тонкою цівкою, продовжуйте безперервно збивати масу на високій швидкості до отримання густої блискучої меренги.

3


4. Вбийте 1 ст. л. меренги в мигдалеву пасту, щоб розм'якшити її. Великою металевою ложкою підмішайте залишки меренги - маса не повинна бути занадто рідкою. Домішайте рожевий харчовий барвник до отримання яскравого рівномірного відтінку.

4


Як відсадити, спекти і зібрати макаруни.
5. Утримуючи кондитерський мішечок вертикально, отриманою масою наповніть його за допомогою ложки. Відсадіть на силіконовий килимок кружечки діаметром 4 см (маси повинно вистачити на 24 кружечки). Дайте вистоятися мінімум 1 годину, щоб кожна половинка покрилася кіркою.

5


6. Розігрійте духовку до 150 °С. Випікайте половинки макарун приблизно 25 хвилин, поки вони не стануть твердими. Дайте охолонути 15 хвилин, потім ножем-шпателем перекладіть на решітку остигати.

6


7. Для крему: збийте масло в м'яку кремову масу. Порціями додайте цукрову пудру, потім какао-порошок, кожен раз ретельно збиваючи. В кінці підмішайте молоко.

7


8. За допомогою кондитерського мішечка або ложки викладіть на половину заготовок для тістечок крем і складіть їх попарно з порожніми половинками.

8

Макаруни
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com