Гарбузовий пиріг
Гарбузовий пиріг - це класичний десерт, який прийнято пекти і на Хеллоуїн, і на День Подяки, і звичайно ж на Різдво. Дуже часто в США використовується консервований гарбуз. Ті ж хто пече пиріг зі свіжого гарбуза, винагороджуються сповна – він виходить смачніше, соковитіше і ароматніше свого консервованого побратима.
Гарбуз - універсальний овоч. З нього можна готувати печиво, тістечка, додавати в каші і тісто для оладок і пирогів. Змішайте гарбузове пюре з цукром і борошном, додайте яйця, приправте ваніллю - просте ароматне тісто запечіть в духовці, потім полив карамельною глазур'ю з підсмаженими подрібненими волоськими горіхами. Подавайте гарбузовий пиріг до кави.
Інгредієнти:
гарбузове пюре - 420 г;
вода - 3 ст. л.;
яйця - 2 шт. ;
ванільний екстракт - 1 ч. л.;
борошно для пирога - 2 склянки;
сода харчова - 1 ч. л.
Для глазурі:
коричневий цукор - 1 склянка;
волоські горіхи - 2 ст. л.;
масло вершкове топлене - 4 ст. л.;
цукор - 2 ст. л.;
жирні вершки - 2 ст. л.;
ванільний екстракт - 1 ч. л.
Як приготувати гарбузовий пиріг.
У велику миску покладіть гарбузове пюре, яйця і ваніль. Влийте воду.
Додайте борошно і харчову соду. Перемішайте до однорідності.
Окремо змішайте 1/2 склянки коричневого цукру, 1/2 склянки борошна, волоські горіхи і розтоплене вершкове масло.
Форму для випічки змастіть маслом і вилийте в неї тісто.
Посипте зверху горіховою сумішшю і запечіть в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Щоб приготувати глазур змішайте чверть склянки коричневого цукру, цукор-пісок, 1 ч. ложку ванільного екстракту і вершки. Доведіть суміш до кипіння. Зніміть з плити і перемішайте, поки цукор не розчиниться.
Полийте готовий пиріг рівномірним шаром по всій поверхні. Подавайте теплим або кімнатної температури.