Відкрити категорії

Смажені пиріжки з картоплею


Смажені пиріжки з картоплею


Смажені пиріжки з картоплею люблять і дорослі, і діти. Готуються вони дуже просто, а виходять рум'яними, пишними і дуже смачними. Далі ми докладно опишемо, як приготувати смажені пиріжки з картоплею (рецепт з фото).

Інгредієнти:
Для начинки:
картопля - 6-7 штук;
олія соняшникова рафінована - 2-3 столових ложки;
цибуля ріпчаста - 1 штука;
сіль - 1 щіпка;
перець чорний мелений - 1 щіпка.

Для тіста:
дріжджі свіжі - 25 г;
цукор - 1 чайна ложка;
кефір - 1 склянка;
сіль - 2 чайних ложки;
борошно пшеничне - 5-6 склянок;
вода кип'ячена - 1/4 склянки;
борошно пшенична - 1 їдальня ложка;
яйця - 2 штуки;
олія соняшникова рафінована - 150 мл.

Як приготувати пиріжки з картоплею.

Крупно поріжте картоплю.

11


Наріжте кубиками цибулю.

22


Відваріть картоплю у підсоленій воді до готовності (приблизно 20-25 хвилин).

33


Розігрійте в сковороді трохи рослинне масло і обсмажте цибулю до рум'яного кольору.

44

Рекламний блок
Коли картопля звариться, злийте воду, розімніть її товкачиком, додати підсмажену цибулю, сіль і перець за смаком, дайте охолонути.

55


Приготуйте опару. Для цього залийте дріжджі теплою водою, додайте цукор і борошно, перемішайте і дайте постояти хвилин 30. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, пам'ятайте, що їх потрібно в 2 рази більше, ніж свіжих.

66


Коли опара постояла зазначений час, додайте до неї кефір (або кисле молоко), яйця, сіль, рослинне масло (60 мл) і трохи борошна, ретельно все перемішайте.

77


Замішують тісто, поступово додаючи борошно. У результаті тісто має легко відлипати від рук.

88


Готове тісто залиште підходити на 1-1,5 години, воно має збільшитися в об'ємі в 2 рази.

99


Робочу поверхню трохи змастіть рослинною олією. Потім сформуйте з тіста заготовки для пиріжків. Можете додати в тісто ще борошна, якщо воно вийшло рідким і не виходить ділити.

1010


Покладіть начинку в центр кожної заготовки і щільно скріпіть краї, потім сформуйте пиріжки.

1111


Вийде приблизно 20 пиріжків. Дайте їм настоятися 5-10 хвилин.

1212


Налийте в сковороду олію і нагрійте. Товщина шару масла повинна бути 1 - 1,5 см. Коли сковорода з маслом нагрілася, викладіть в неї пиріжки і обсмажуйте їх з двох сторін на середньому вогні до рум'яного кольору. Не поспішайте, інакше пиріжки погано пропечуться.

1313


Готові пиріжки з картоплею спочатку викладіть на паперовий рушник, щоб усунути зайве масло.

1414


Дайте пиріжкам трохи охолонути і подайте до столу. Тепер ви знаєте, як приготувати смажені пиріжки з картоплею (рецепт з фото).

1515
Рекламний блок
Смажені пиріжки з картоплею


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Олеся
З усіх рецептів, які подивилася на сайтах, зупинилася на Вашому . Вчора смажила з капустою. З тістом приємно працювати. Пиріжки вийшли чудові. Щиро вдячна за рецепт!
фото
Сергій
Вийшло дуже смачно
фото
admin
Сергій, Олеся, смачного!
фото
Світлана
Скільки борошна додавати до опари?
фото
Людмила
Столову ложку з гіркою, буде для опари достатньо.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com