Відкрити категорії

Cалат з буряка


Cалат з буряка


Салат з буряка - звучить якось дуже просто. Занадто простий овоч цей наший буряк, хоча і є вінегретною основою, але все ж не авокадо і навіть не апельсин. Здавалося б, чим може здивувати він справжнього гурмана?

У його складі є місце білкам і жирам, клітковині, барвним речовинам, органічним кислотам. Буряк містить багато цукрів, цінних вітамінів і мінеральних речовин. Перераховувати їх не будемо, це може зайняти дуже багато часу, зазначимо лише, що мінеральні солі, які містяться в буряку, знаходяться в такому співвідношенні, яке дуже добре засвоюється людиною, і конкурентів у нього в цьому відношенні просто немає.

Саме тому він є не просто смачним і самобутнім овочем, але ще і лікарським засобом при багатьох захворюваннях, до того ж прекрасним складовим дієтичного харчування.

Загалом, це справжній диво-овоч, давайте ж скоріше займемося приготуванням салату і влаштуємо справжній буряковий «феєрверк», щоб повною мірою відчути на собі користь самобутнього коренеплоду.

Дуже проста і швидка холодна закуска до святкового столу. Інгредієнтів небагато, часу на приготування витрачається трохи більше, за рахунок варіння буряка. Це блюдо називається буряковий салат. Всі компоненти салату додаємо по смаку, комусь подобається, коли в салаті більше часнику, а комусь-більше горіхів.

Інгредієнти:
буряк варений - 2шт.;
часник - 2 зубчики;
горіхи - 50-100 г;
майонез;
сіль, перець.

11

 

Як приготувати салат з буряка.

Для будь-якої страви, де присутній буряк, головне, це купити хороший буряк. Потрібно, щоб буряк давав соковитий, насичений колір в кінцевому блюді, незалежно від того, буде він використаний в сирому або вареному вигляді. Буряк потрібно добре помити і зварити. Він вариться мінімум 1 годину, можна перевірити вийнявши ложкою один і натиснувши з боків пальцями, якщо легко стискається, значить буряк готовий, і можна зливати воду.

Рекламний блок

Варити буряк краще всього не порушуючи його оболонки, щоб зберегти колір і всі корисні речовини. Дайте йому охолонути, потім можна знімати шкірку. Варений буряк натираємо на дрібній тертці, часник дрібно нарізаємо, горіхи також подрібнюємо на тертці.

22


До буряка додаємо нарізаний часник. Потім потрібно посолити і поперчити, потім додайте подрібнені волоські горіхи.

33

 

44


Все добре перемішуємо, додаємо майонез і ще раз перемішуємо.

55

 

66


Перекладаємо в салатницю готовий буряковий салат або салат з буряка з горіхами.

77


При подачі можна прикрасити листочками зелені, наприклад базиліка або рейхана.

88


Така холодна закуска урізноманітнює і збагатить ваш святковий стіл. Тим більше, якщо ви готуєте оселедець під шубою або вінегрет, не складе праці зварити пару додаткових бульб буряка для приготування салату. А якщо намазати салат з буряком на шматок білого хліба або окраєць бородінського, то отримаємо дуже смачний бутерброд!

Рекламний блок
Cалат з буряка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
тома
кому сподобається, добавте розпарений, порізаний чорнослив і порізаний дрібними кубиками плавлений сирок.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com