Відкрити категорії

Заварне тістечко




Заварні тістечка досить легко зробити самостійно. Чомусь деякі боятися зв'язуватися з заварним тістом, думаючи, що це складний процес. А немає нічого складного. Спочатку борошно необхідно заварити в киплячій воді з сіллю і розтопленим жиром - маргарином або маслом, а коли маса трохи охолоне - ввести яйця. Тому тісто і заварним називається, тому що воно заварюється в окропі.

При ретельному помішуванні масу необхідно протримати на повільному вогні хвилини півтори-дві, потім посуд прибирають з плити і продовжують вимішувати. Спочатку тісто виглядає не дуже привабливо. Як тільки маса стане м'якою, блискучою, однорідною, вимішування припиняють.

Дають трохи охолонути і починають по одному вводити яйця. Спочатку маса буде погано з'єднуватися - яйця окремо, тісто окремо. Але при постійному помішуванні яйце повністю всмоктується. Як тільки воно вбереться, і маса стане однорідною, то ввести ще одне і так далі. Принцип такий - яйце вбивають, коли вбралося попереднє. Заварне тісто готове.

Якщо воно занадто густе, можна вбити ще, а от якщо рідке, це вже не виправити, тому вводячи яйця, необхідно стежити за консистенцією тіста, щоб вчасно зупинитися, навіть якщо введені не всі за рецептом. Тепер залишилося його викласти на деко і спекти. При випічці виріб збільшується в два-три рази, тому, викладаючи тістечка на деко, між ними необхідно залишати відстань приблизно чотири-п'ять сантиметрів. Деко з тістечками необхідно поміщати тільки в добре розігріту духовку. Вироби готові, коли вони збільшаться в розмірі і стануть темно-золистого кольору.

Такі заварні тістечка готуються дуже легко і швидко, і виходять надзвичайно смачними! Вони по праву можуть вважатися справжньою окрасою як звичайного так святкового столу. Як приготувати заварні тістечка (рецепт з фото) ми детально опишемо далі.

Інгредієнти:
200 грам борошна;
220 мл води;
100 грам вершкового масла;
4 штуки яйця;
200 грам згущеного молока
1 щіпка солі.

Як приготувати заварні тістечка.

Вершкове масло ріжемо шматочками і кладемо в каструльку. Вливаємо склянку гарячої води, дрібку солі. Доводимо суміш до кипіння, масло має повністю розчинитися.

1


Борошно засипаємо в ємність з сумішшю. Ретельно помішуємо масу на слабкому вогні. Тісто має перетворитися в однорідний ком і добре відставати від стінок. Знімаємо каструлю з вогню.

2


Ставимо тісто трохи охолонути. Далі беремо яйця і збиваємо їх. Після цього обережно, невеликими порціями вводимо яйця в отриману суміш. Тісто має вийти негустим і однорідним. Якщо воно вийшло дуже густим, можна додати ще одне яйце. В ідеалі маса повинна виглядати, як густа сметана.

3


Застеляємо деко папір для випічки. Беремо кондитерський шприц або просто столову ложку і викладаємо грудочки тіста. Намагайтеся, щоб розмір заготівель був однаковим.

4


Ставимо деко з тістечками в розігріту духовку при температурі 210 °С. Зменшуємо температуру через 10 хвилин до 190 °С, і залишаємо там заварні основи ще на 15 хвилин. Запікаємо до утворення рум'яної скоринки. Двері духовки не варто відкривати, інакше тістечка можуть впасти. Вимикаємо духовку, готові тістечка трохи охолоджуємо. Потім обережно знімаємо їх з паперу.

5


Тепер кожне тістечка треба начинити. Начинка може бути будь-якою, на ваш вибір: збиті вершки, сметанний крем, вершковий крем, сирна маса з родзинками і горіхами, варене згущене молоко. Надрізаємо кожне тістечко впоперек, але не до кінця. Акуратно кладемо начинку в отвір і закриваємо тістечко.

6


Всі отримані заварні тістечка викладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою. Для прикраси можна використовувати топлений шоколад і кокосову стружку. Подавати до чаю і кави. Тепер ви знаєте як приготувати заварні тістечка.

7

Заварне тістечко
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com