Відкрити категорії

Пісочне печиво




Для приготування розсипчастого і ніжного пісочного печива не потрібні особливі зусилля. Не потрібно навіть дефіцитних продуктів для прикраси і будь-яких надмірностей - воно саме по собі неймовірно смачне і апетитне.

Пісочним воно називається саме через розсипчастість. Можна випікати тісто і великим коржем, а потім нарізати його на маленькі шматочки - все залежить від певного рецепту і виду. У такому випадку потрібно проколоти коржі в декількох місцях, щоб не накопичувався вуглекислий газ.

Змішувати продукти слід швидко, а потім залишити заготовку в холодному місці на кілька годин. Певні правила слід дотримуватися і при випіканні печива. Наприклад, температура духовки повинна бути 150-200 градусів, при більш високій температурі із-за швидкого розчинення масла, печиво може кришитися. Перед самою випічкою змастіть коржі збитим яйцем, молоком або просто водою.

Основні компоненти - масло або маргарин, борошно і цукор, додаткові - яйця, какао, родзинки, курага, сир і багато інших. Досвідчені кулінари знають безліч секретів для того, щоб тісто було саме таким, як показує рецепт:

- кількість жиру впливає на м'якість готового продукту - чим менше жиру, тим більш щільне і жорстке виходить печиво;

- особливо розсипчастим виходить тісто, якщо замість цукру використовувати цукрову пудру, і класти в нього тільки жовтки;

- борошно краще вибирати з низьким вмістом клейковини, тісто буде більш еластичне, і печиво вийде смачніше;

- якщо додати трохи води, тісто буде виглядати добре, але печиво стане жорсткішим.

Інгредієнти:
250-300 г пшеничного борошна;
200 г несолоного вершкового масла (кімнатної температури);
100 г цукру;
2 жовтки (+1 жовток для змазування);
щіпка солі;
кунжут для посипання.

1

 

Як приготувати пісочне печиво.


Просіваємо борошно та сіль у миску, додаємо туди масло і цукор. Швидко вимішуємо руками.

2


Повинні вийде ось такі крихти.

3


Додаємо жовтки і вимішуємо остаточно. Звертаємо тісто в кулю, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 1 годину.

4


Далі все просто! Нагріваємо духовку до 180 градусів. Виймаємо тісто з холодильника, даємо йому постояти ще хвилин 15. Викочуємо тісто завтовшки 3-4 мм, вирізаємо печиво улюбленою формою. Кладемо печиво на змащений маслом деко, змащуємо жовтком (можна жовток + 1 ст. л. води). Можна зверху посипати кунжутом або цукром. І відправляємо в духовку хвилин на 15-20. Поглядайте, ступінь рум'яності визначайте на ваш смак.

5


Все! Перекладаємо печиво на тарілку. Чекаємо поки трохи охолоне.

6


Печиво вийшло дуже розсипчасте, ніжне, солодке і ароматне, а вершковий запах випічки поширився по всій квартирі. І поки печиво ще тепле, зі склянкою холодного молока, абсолютно чудово, зовсім як в дитинстві!

7

Пісочне печиво
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com