Відкрити категорії

Паштет з печінки




Домашній паштет з печінки? Немає нічого простіше! Прочитаєте рецепт до кінця і станете практично експертом в приготуванні паштетів. Справжнім експертом станете, коли пару раз спробуєте самі його приготувати.

Швидко, смачно, є що намазати на хліб вранці, а головне все тільки натуральне, без харчових добавок і консервантів.

Готувати паштет будемо з яловичої печінки, кажуть що вона корисніша ніж, наприклад свиняча.

Для нашого рецепта печінкового паштету нам знадобляться наступні продукти:
печінка (обов'язковий інгредієнт), приблизно півкіло;
вершкове масло, грам 200;
ріпчаста цибуля, одна-дві цибулини;
сіль, перець за смаком.

Як приготувати паштет з печінки.


Беремо шматок свіжої яловичої печінки. Миємо, очищаємо від плівки.

1

Нарізаємо її на шматочки розміром із сірникову коробку приблизно. Ми все одно її будемо перебивати на блендері, просто так зручніше смажити.

2


Перекласти печінку на сковорідку і починаємо обсмажувати на вершковому маслі. Масло відразу все в сковороду кидати не треба, зовсім трохи, воно нам ще знадобиться.

3


Поки печінка смажиться нарізаємо цибулю і теж відправляємо на сковорідку.

4


Солимо, перчимо за вашим смаком і зрідка помішуючи, смажимо до готовності лука. Лук повинен стати абсолютно м'яким. Відрегулюйте вогонь так, щоб усе смажилося і не пригорало.

5


Коли цибуля і печінка будуть готові, беремо миску глибше і прямо зі сковорідки перекладемо в неї гарячу печінку. Викладаємо все: печінку, цибулю, олію. Нічого не залишаємо.

6


Беремо блендер і подрібнюємо печінку - все ретельно перемішати, вийде однорідна маса, майже паштет.

8


Але це ще не все. Тепер найголовніше. Кидаємо в чашку, поки печінка не охолола, вершкове масло і блендером перетворюємо печінку і масло в однорідну масу.

Масло розтане, так як печінка ще гаряча і рівномірно перемішається з печінкою.

9


Тепер накриваємо чашку кришкою і ставимо в холодильник, щоб паштет з печінки, по-перше, застиг, по-друге, не зіпсувався.

Але перед тим як сховати в холодильник обов'язково намажте шматочок хліба ще теплим паштетом з яловичої печінки.


Паштет з печінки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Анатолій
Спробуйте додати до зазначених інгредієнтів одну середню моркву і не смажити, а тушкувати протягом 40-60 хвилин. Масла можна не 200, а 100 грам. Не пошкодуєте.
фото
Клео
Я печінку тушу з цибулею. А терту моркву окремо. Але коли подрібню печінку, то змішую моркву з печінковою масою і ще зелень. Виглядає дуже апетитно + смачно! А рецепт в оригіналі, до речі, простий і чудовий!
фото
володимир
А можна додати і сто грам вершків і ложку горілки!!
фото
naumenko
  А можна просто 100 грам горілки. wink  winked
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com