Сирники кулінарні рецепти.
Ця страва, як і його головний інгредієнт, своїм корінням йде в глибоку старовину. А судячи з того, що сир називається майже однаково у всіх слов'янських народів, навчилися робити його дуже давно, одночасно з прирученням дрібного, а потім і великої рогатої худоби. Корисні властивості продукту досі використовуються в кулінарії різних народів. Сир і його похідні - справжнє джерело вітаміну D, незамінних амінокислот і корисних молочнокислих бактерій. У деяких місцевих діалектах сирники називають ще творожниками, і це більш буквальна назва: все-таки головний компонент - сир.
На відміну від інших борошняних страв сирники містять велику кількість молочного білка, і тому займають почесне місце у дитячому раціоні вдома, в дошкільному та загальноосвітньому закладі.
Сирники - досить поживна страва, тому підсмажити їх краще на сніданок і полуденок. Але для зниження калорійності можна взяти для їх приготування нежирний сир і не додавати борошно. При бажанні досягти більш щільної структури готового виробу в сирну масу домішують подрібнену вівсянку або гречку.
Таке борошно можна зробити самим в кавомолці з підсушених на сковороді вівсяних пластівців або гречаної крупи. А щоб сирники вийшли дієтичними, їх не слід смажити на сковороді, а запекти в духовці, попередньо сформувавши з тіста круглі або овальні коржики і виклавши на деко, застелений промасленим пергаментом або фольгою.
Оригінальні сирники виходять, якщо в тісто додати родзинки, апельсинову або лимонну цедру, курагу. Для пікантного смаку в масу можна додати твердий тертий сир, але в цьому випадку сирники не треба робити солодкими, це варіація на сирну тему для дорослих. Можна посипати їх дрібним кунжутом, кмином, кардамоном і прекрасне частування до чаю або кави готове.
У багатьох дітей свіжий сир з невідомих причин є одним з улюблених продуктів, а ось сирники вони їдять із задоволенням! І це вагома підстава для того, щоб мама взялася за їх приготування. З фото, рецептом і покрокової інструкцією можна зробити будь-які сирники: солодкі, солоні, з хрусткою скоринкою і без неї, в духовці, аерогрилі і навіть на пару.
На відміну від інших борошняних страв сирники містять велику кількість молочного білка, і тому займають почесне місце у дитячому раціоні вдома, в дошкільному та загальноосвітньому закладі.
Сирники - досить поживна страва, тому підсмажити їх краще на сніданок і полуденок. Але для зниження калорійності можна взяти для їх приготування нежирний сир і не додавати борошно. При бажанні досягти більш щільної структури готового виробу в сирну масу домішують подрібнену вівсянку або гречку.
Таке борошно можна зробити самим в кавомолці з підсушених на сковороді вівсяних пластівців або гречаної крупи. А щоб сирники вийшли дієтичними, їх не слід смажити на сковороді, а запекти в духовці, попередньо сформувавши з тіста круглі або овальні коржики і виклавши на деко, застелений промасленим пергаментом або фольгою.
Оригінальні сирники виходять, якщо в тісто додати родзинки, апельсинову або лимонну цедру, курагу. Для пікантного смаку в масу можна додати твердий тертий сир, але в цьому випадку сирники не треба робити солодкими, це варіація на сирну тему для дорослих. Можна посипати їх дрібним кунжутом, кмином, кардамоном і прекрасне частування до чаю або кави готове.
У багатьох дітей свіжий сир з невідомих причин є одним з улюблених продуктів, а ось сирники вони їдять із задоволенням! І це вагома підстава для того, щоб мама взялася за їх приготування. З фото, рецептом і покрокової інструкцією можна зробити будь-які сирники: солодкі, солоні, з хрусткою скоринкою і без неї, в духовці, аерогрилі і навіть на пару.