Інгредієнти:
Свинина - 1 кг
Темне пиво - 250-300 мл
Майонез (жирний) - 150г
Часник - 4 зубчики
Біла гірчиця (насіння) - 1 ч. л.
Паприка - 1/2 ч. л.
Перець чилі - 1/8 ч. л.
Базилік - 1 ч. л.
Сіль, рослинне масло для змазування решітки.
Інгредієнти:
На 500 г. свинини для шашлику (Філейний край або ошийок)
паприка - 2 ч.л.
мелене насіння коріандру - 1 ч.л.
мелене насіння кмину - 1,5 ч.л.
сухий базілілік - 1 ч.л.
молотоий імбир - 1/4 ч.л.
мелена кориця - велика щіпка
червоний перець - велика щіпка
мелений мускатний горіх - велика щіпка
дрібно покришений лавровий лист - 1 середній
рослинна олія (в ідеалі оливкова) - 2 ст.л.
сіль, чорний мелений перець за смаком.
Інгредієнти:
2 курячих грудинки-300-400г,
кілька помідорок черрі,
250 г листкового бездрождевого тіста, 1 аркуш
Для маринаду:
2-3 ст.л. соєвого соусу,
сік 1 лимона,
сіль, перець, спеції (прованські трави, мускатний горіх, куркума).
Інгредієнти:
На 2, 5 кг. свинячої шийки беремо -
1-2 лайма
1 л пляшку гранатового соку (сік беремо тільки в склі!)
2-3 цибулини;
сіль і перець, спеції типу хмелі-сунелі, кілька зерен коріандру
1-2 пучка кінзи обов'язково - вона дає неповторний аромат!
2 ст л росленного масла