Відкрити категорії

Шашлик із баранини




За традицією, перша вилазка на природу обов'язково повинна супроводжуватися приготуванням ароматного шашличка. Рецептів приготування безліч, але ми останнім часом зупинилися на дуже оперативному і практично безпрограшному варіанті шашлику з баранини.

Баранина - це м'ясо, яке не потребує тривалої готування, так само, як і закваски. Тому ранком (ну або під обід, у кого як) у вихідний день встаємо, спонтанно вирішуємо вибратися на пікнік, йдемо на ринок, купуємо м'ясо і через 2 години можемо насолоджуватися звуками природи і ароматом димку.

Ми зазвичай для шашлику беремо баранячу ногу з кісткою, переважно задню частину (можна і лопатку, але там кістка побільше, відповідно, м'яса поменше).

Інгредієнти:
баранина - 2,5 кг;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком;
зіра - за смаком;
лавровий лист - 2 шт.;
оцет - 1 ст. л.;
чебрець - за смаком;
розмарин - за смаком;
олія оливкова - 2 ст. л.

Як приготувати шашлик із баранини.


М'ясо промиваємо, відокремлюємо від кістки. Нарізаємо м'ясо великими шматками (приблизно 5-6 см).

1


Складаємо все це в миску або каструлю, солимо і перчимо.

2


Далі додаємо приправи (це дуже важлива частина приготування, так як від приправ залежить смак і аромат страви, тому до вибору приправ потрібно підійти відповідально). Ми дуже часто при готуванні страв з баранини використовуємо зіру (неповторне смакове поєднання), а також розмарин і чебрець.

3


Ну і, звичайно, для додаткового аромату кидаємо 2 лаврові листки (їх краще розламати на дрібні шматочки).

4


Далі беремо 2 середніх (а краще великих) цибулини.

5


Лук очищаємо і нарізаємо великими кільцями.

6


Добре перемішуємо м'ясо з приправами і цибулею, зовсім трохи збризкуємо оцтом і додаємо приблизно 1-2 ст. л. оливкової олії (краще extra virgin, так як рафінована не дасть потрібної гостроти).

7


Для того, щоб м'ясо швидше промокло, можна додати приблизно 100 мл холодної води. Якщо час підтискає, воду додавати не обов'язково. Все це ще раз добре перемішуємо, накриваємо, і їдемо на природу смажити шашлик.

8


Час приготування (смаження) сказати важко, так як це залежить від вугілля, мангала, вітру і багатьох інших факторів, тому орієнтуємося за кольором.

9


Дуже довго смажити не потрібно, так як баранина (як і яловичина) чим довше готується, тим більш жорстка виходить. Якщо баранець був молодий, то взагалі краще знімати як тільки підрум'яниться. Для перевірки готовності шматочок м'яса зняти і розрізати, якщо виділяється прозорий сік - все готово.

Ось, власне, і всі секрети. Шашличок виходить м'який, соковитий і дуже смачний.

Для не любителів баранини з-за специфічного запаху можу сказати, що якщо купити м'ясо молодого баранчика, то в шашлику не відчувається ніяких зайвих запахів, крім ароматів серпанок і приправ. Зате м'ясо виходить ніжне, не порівняно ні з яловичиною, ні зі свининою.


Шашлик із баранини


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com