Новорічні салати
Новорічні салати неодмінно повинні відповідати певним перевагам покровителя майбутнього року. Тому салати до Нового року повинні бути одночасно неймовірно смачними і незвично оформленими, щоб обов'язково викликати непідробне захоплення і подив присутніх гостей.
Ми вже досить давно звикли зустрічати свято Нового року з оглядкою на східний календар, тобто ми хочемо одягнутися лише у відповідні кольори, зробити відповідний макіяж, а також приготувати страви і салати до новорічного столу, подібні той суті, чий рік ми в принципі і відзначаємо. Правда? Однак на цей раз буде все трохи по-іншому.
Астрологи все більше стверджують, що рік Мавпи не буде ставити нас в рамки, а це означає, що на святковому столі в новорічну ніч може красуватися практично будь-яка страва. Мавпа - це істота не привередлива і всеїдна, тому смачні салати на Новий рік 2016 можуть містити в собі будь-які продукти.
Однак, щоб домогтися розташування символу року, ми не повинні упускати з виду фрукти, овочі та зернові культури. Так, наприклад, можна приготувати салати на Новий рік 2016, в яких будуть поєднуватися ці продукти.
Новорічні салати на Новий рік 2016.
Без новорічних салатів - Олів’є, мімози і оселедця під шубою ми собі вже й не уявляємо новорічний стіл. Але обмежуватися традиційним набором салатів не обов'язково. Адже таких новорічних рецептів існує чимало.
Наприклад, чудові новорічні салати: з крабовим м'ясом або рисовий з мідіями - вони напевно сподобаються тим, хто стежить за фігурою. Дуже популярні в свята салати з м'ясом птиці: індичка, курка і навіть качка чудово поєднуються з ніжними салатними листям - виходить і ситно, і не обтяжливо для шлунка.
В принципі будь-який салат - це відмінна можливість проявити фантазію і винахідливість, адже все залежить від того, наскільки вдалі поєднання смаків, текстури і навіть температур ви підберете (наприклад, м'ясо в салаті може бути теплим, а овочі - холодними).
Ніжне м'ясо індички і курки чудово поєднується з вареною картоплею та морквою, грибами, а також з зеленими салатними листям, горіхами, сирими і сушеними фруктами - апельсинами, яблуками, ананасом, курагою, чорносливом.
М'ясо птиці практично в будь-якому новорічному салаті можна замінити м'ясом кальмара: смак стане набагато ніжніше, а суть залишиться колишньою. Головне - зварити цього кальмара так, щоб він не став гумовим. Власне, як раз варити-то його й не треба. Треба просто опустити на 10 хвилин у гарячу воду (близько 80 градусів), і все.
Взагалі морепродукти здатні зробити святковим практично будь-який салат: смак у них, як правило, дуже ніжний (але тим не менш дуже виразний), та й виглядають вони яскраво, привабливо.
Головне - не перебити їх тонкий смак і не перестаратися в варінні-смаженні: мідії, креветки, гребінці та іншу морську живність слід піддавати термічній обробці якісь лічені секунди, в іншому випадку вони втрачають і смак, і горезвісну ніжність і свіжість. Втім, деякі дари моря, наприклад, мідії і креветки, в наших магазинах продаються вже вареними, але тут вже нічого не поробиш.
Дуже нарядно виглядають новорічні салати з зелених салатних листків. До того ж вони поєднуються практично з чим завгодно. Ось тільки готувати заздалегідь їх не вийде: листя обм’якнуть, втратять і обсяг, і колір. Щоб віддалити момент втрати товарного вигляду і зберегти якомога більше вітамінів, салатні листя краще не різати ножем, а рвати руками.
І ще одне залізне правило: салатні листя повинні бути сухими, інакше салатна заправка з них просто стече. Якщо у вас немає спеціального пристосування для сушіння, після миття струсніть їх і розкладіть на сухому чистому рушнику - через 15 хвилин вони будуть готові до вживання.
Прикраса новорічних салатів.
Прикраса новорічних салатів 2016 буде відрізнятися від інших лише присутністю символіки наступаючого року.
Але, щоб новорічний стіл виглядав оригінально, спробуйте кожен салат оформити по-своєму. Тут все буде залежати від вашої фантазії та художнього смаку, а ми постараємося вам трохи допомогти в цьому.
Нові ідеї для новорічних салатів.
Не бійтеся експериментів і з інгредієнтами! Наприклад, якщо в простому вінегреті або Олів’є замінити оливками солоні огірки, вже вийде новий цікавий відтінок смаку.