Порційний салат
Інгредієнти:
Куряче філе 280 г.
Огірки 1 шт.
Яйця курячі 2 шт.
Чорнослив 70 г
Горіхи волоські 50 г
Майонез 8 ст. л.
Сіль 2 щіпки.
Спосіб приготування:
Для приготування порційного салату нам знадобиться куряче філе, огірок, яйця, чорнослив, волоські горіхи, майонез, сіль.
Відварюємо яйця курячі грудки до готовності в підсоленій воді. Охолоджуємо м'ясо й нарізаємо дрібними акуратними кубиками.
Курячі яйця очищаємо й подрібнюємо.
Заливаємо чорнослив окропом.
Огірок миємо, нарізаємо тонкою дрібною соломкою.
Зливаємо воду з чорносливу і подрібнюємо його.
Волоські горіхи подрібнюємо у велику крихту.
Збираємо салат. На дно скляних креманок викладаємо першим шаром подрібнені курячі яйця.
Щедро поливаємо майонезом.
На майонез викладаємо куряче м'ясо, знову поливаємо майонезом.
Наступний шар - нарізаний огірок. Цей шар трохи солимо.
Поливаємо огірковий шар майонезом і викладаємо нарізаний чорнослив.
Чорнослив поливаємо також майонезом і викладаємо поверх нього волоські горіхи, розподіляючи їх по поверхні салату.
Прикрашаємо кожну порцію листосками свіжої петрушки і квіткою з огірка. Салат перед подачею необхідно витримати в холодильнику приблизно 30 хвилин.
Смачного!
Джерело: