Салат боярський
Інгредієнти:
Картопля 5 шт.
Помідори 2 шт.
Огірки 1 шт.
Горошок консервований 1 банка
Горіхи волоські 0.5 ст.
Куряче стегенце 1 шт.
Масло вершкове 100 г
Майонез 7 ст. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Перець чорний мелений 3 щіпки
Для приготування салату боярський нам знадобиться картопля , консервований горошок, свіжі огірки та помідори, куряче стегенце (або куряче філе), очищені волоські горіхи, заморожене вершкове масло, майонез, сіль, перець чорний мелений.
Попередньо відварюємо куряче стегенце і картоплю «в мундирах». Стегенце охолоджуємо, відокремлюємо м’ясо від кісток, подрібнюємо.
До м'яса додаємо подрібнені волоські горіхи, натерте на крупній тертці заморожене вершкове масло, щедро солимо й перчимо.
Перемішуємо. Ставимо в холодильник.
Огірок миємо, нарізаємо тонкою соломкою.
Помідори миємо, вирізаємо плодоніжки, нарізаємо дрібними кубиками.
Остужену картоплю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками.
З'єднуємо консервований горошок, нарізану картоплю, помідори, огірки. Перемішуємо.
Дістаємо з холодильника куряче м'ясо з горіхами і вершковим маслом, пересипаємо до овочів. Перемішуємо.
Заправляємо салат майонезом.
Перемішуємо і можна відразу подавати до столу! Салат довго зберігати не рекомендується, так як свіжі помідори виділяють через час сік і салат може швидко зіпсуватися.
Смачного!
Джерело: