Вінегрет з оселедцем
Інгредієнти:
Цибуля ріпчаста-1 шт.
Капуста білокачанна кисла 200 г
Буряк 1 шт.
Морква 1 шт.
Картопля 3 шт.
Солоні огірки 2 шт.
Олія соняшникова рафінована 100 мл або майонез.
Оселедець солона 200 г
Сіль 1 щіпка.
Спосіб приготування:
Для приготування вінегрету потрібно взяти філе солоного оселедця, солоні огірки, буряк, моркву, картоплю, цибулю, квашену капусту, рослинне масло (або майонез) і сіль.
Буряк, моркву і картоплю окремо залити окропом і відварити до м'якості. Овочі охолодити, очистити і нарізати дрібними кубиками.
Капусту злегка порубати.
Солоні огірки розрізати уздовж навпіл, а потім кожну половинку знову розрізати вздовж на 3 частини і тоненько нашинкувати поперек.
Філе оселедця нарізати дрібними шматочками.
Цибулину обчистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
Всі овочі викласти в миску.
Перемішати всі інгредієнти, полити олією, злегка посолити (при необхідності) і знову перемішати.
Замість олії можна заправити майонезом. Смачного!