Святковий салат з макаронами і ковбасою
Інгредієнти:
французькі ковбаски - 1 упаковка;
консервована кукурудза - 100 г;
червоний перець - 0,5 шт.;
макарони - 100 г;
довгий огірок - 120 г;
цибуля - 20 г.
Для заправки салату:
простий йогурт - 3 ст. л.;
майонез - 2 ст. л.;
часник - 1 зубчик;
маринований огірок - 40 г;
перець - щіпка.
Додаткові інгредієнти (за бажанням):
консервована червона квасоля;
відварені яйця;
сир фета або моцарелла;
рукола або суміш салатів;
маринована цибуля або в'ялені помідори.
Готуємо святковий салат з макаронами і ковбасою. Готується він дуже швидко і просто. Ідеально підходить для подачі на святковий стіл: Новий рік, День народження тощо.
Процес приготування святкового салату з макаронами і ковбасою.
- Відміряйте 100 г сухої пасти і приготуйте її відповідно до інструкцій на упаковці. Не соліть воду, поки вона не закипить. Влийте в киплячу воду 1 ч. л. солі без гірки. Помістіть макарони в каструлю і варіть до готовності відповідно до часу, зазначеним виробником. Приготовлені макарони повинні бути твердими, але м'якими. Відкиньте макарони на друшляк і відразу ж викладіть на блюдо.
- Французькі ковбаски (вибирайте будь-які за вашим смаком) нарізати шматочками завдовжки не більше 3,5 см.
- Поки паста ще вариться, підготуйте інші інгредієнти. Очистіть перець від насіння і наріжте більш дрібними шматочками. Дрібно наріжте цибулю. Очистіть свіжий огірок і розріжте вздовж на чотири частини. Злити зайву рідину зі 100 г консервованої кукурудзи.
Порада: Ви можете вибрати помаранчевий, жовтий або зелений перець. Замість цибулі можна нарізати шматок цибулі-порею. Щоб цибуля-порей була не такою гострою, досить покласти її подрібнену в ситечко в раковині і залити окропом. Після зливу і охолодження додайте її в салат.
- Заправка для салату: 3 ст. л. вершкового натурального йогурту, 2 ст. л. майонезу. Крім того, дрібно нарізані мариновані огірки, часник, очищений і пропущений через прес. Змішайте інгредієнти соусу.
- Тепер досить перекласти всі інгредієнти в одне велике блюдо і ретельно перемішати. Перед подачею на стіл перевірте смак салату і при необхідності додайте ще перцю або солі.
- Готово. Це дуже універсальний салат, і ви можете легко збагатити його кількома додатковими інгредієнтами. Я рекомендую зварені круто яйця або консервовану квасолю, злиту з маринаду. В салат можна додати мариновані огірки або мариновану цибулю. Додайте подрібнену фету або м'яку моцарелу. Смачного!
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Святковий салат з макаронами і ковбасою - рецепт приготування з покроковими фото
