Вальдорфський салат
Інгредієнти:
виноград - 100 г;
солодке яблуко - 150 г;
волоські горіхи - 100 г;
селера - 80 г;
листя салату - декілька штук;
майонез - 3 ст. л.;
лимонний сік - 1 ст. л.;
сіль - 1/4 ч. л.;
перець - щіпка.
Вальдорфський салат з’явився в Нью-Йорку в 1896 році. Дуже смачний і дуже цікавий фруктовий салат з додаванням майонезу і волоських горіхів. Рецепт дуже простий, а сам салат дуже універсальний. Ви можете з'їсти його окремо, наприклад, на обід або вечерю. Це також відмінний салат і на свята. Він дуже подобається дітям. Все частіше він з'являється на різних заходах і навіть на барбекю.
Процес приготування Вальдорфського салату.
- В мисці змішати 3 ст. л. майонезу, 1 ст. л. лимонного соку, 1/4 ч. л. солі і дрібку перцю.
- Для салату виберіть соковите, тверде, солодке яблуко. Наріжте яблуко так, щоб вам було зручно їсти його разом з іншими інгредієнтами.
Два стебла молодої селери вимити і нарізати кружечками. У вас повинно вийти приблизно 80 г.
- Вам знадобиться 0,5 склянки винограду, що складає приблизно 100 г. Для гармонії кольорів в салаті рекомендується використовувати яскравий виноград. Краще використовувати виноград без кісточок.
- За бажанням нарізаємо волоські горіхи. Але в даному випадку ми додали їх цілими.
- Для вальдорфского салату приготуйте собі миску середнього розміру. Вистелити дно листям салату.
- В одній мисці з'єднайте разом: шматочки волоських горіхів, часточки селери, нарізане кубиками яблуко, половинки винограду без кісточок і майонез.
- Готовий салат перекласти в миску з листям салату, і він готовий. Я рекомендую вам охолодити салат протягом 20 хвилин в холодильнику перед подачею на стіл.
Смачного!
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Американська
Опис: Вальдорфський салат - рецепт приготування з покроковими фото