Відкрити категорії

Швабський картопляний салат


Швабський картопляний салат

Інгредієнти:

велика картопля - 3 шт.;
мортаделла з оливками - 200 г;
оцет - 2 ст. л.;
середня цибуля - 2 шт.;
нарізана зелена цибуля - жменя;
середні мариновані огірки - 3 шт.;
сіль та цукор - по 0,5 ч. л.;
перець - 1/4 ч. л.

Для соусу:
майонез - 2 ст. л.;
часник - 1 зубчик;
лимонний сік - 2 ст. л.;
йогурт - 2 ст. л.;
сіль та перець - щіпка.

Надзвичайно інтригуючий і смачний швабський салат - рецепт салату з картоплею, великою кількістю цибулі і мортаделло (варена ковбаса). Готується такий салат дуже швидко та просто. Така страва відмінно прикрасить будь-який святковий стіл.

Процес приготування Швабського картопляного салату.

  1. Вимийте і очистіть картоплю. Розріжте на скибочки товщиною близько 3-4 мм. Потім кожну скибочку хоча б навпіл. Покладіть розрізану картоплю в киплячу підсолену воду. Готуйте її Аль денте (до напівготовності), щоб вона була м’якою, але не приготованою. Варену картоплю відразу ж перенести на сито, поміщене в раковину. Промити холодною водою.
    Відварюємо картоплю Аль денте (до напівготовності)
  2. Помістіть відварну картоплю в миску. Додайте до неї 2 ст. л. оцту, по 0,5 ч. л. солі та цукру, 1/4 ч. л. перцю. Акуратно перемішайте і відкладіть у сторону.
    До відвареної картоплі додаємо 2 ст. л. оцту, по 0,5 ч. л. солі та цукру, 1/4 ч. л перцю
  3. Наріжте шматочок Мортаделло вагою близько 200 г на більш дрібні шматочки. Ми використовували мортаделлу з додаванням оливок, але краще використовувати звичайну мортаделлу або, можливо, мортаделлу з перцем.

    Солоні огірки очистити (якщо вони мають товсту шкірку) і нарізати кубиками.
    Нарізати солоні огірки
  4. Очистити цибулю і порізати її на товсті шматочки. Якщо ви не хочете, щоб салат був дуже гострим, додайте в два рази менше цибулі. Також нарізати зелену цибулю.
    Нарізати зелену цибулю
  5. Перш ніж змішати все разом, приготуйте легкий часниковий майонезний соус. Змішайте 2 ст. л. майонезу і 2 ст. л. натурального йогурту, 2 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку і дрібку солі і перцю.
    Готуємо соус для салату
  6. Змішайте всі інгредієнти, крім соусу і зеленої цибулі в одній великій мисці.
    Перемішуємо весь салат
  7. Залити салат соусом і притрусити дрібно нарізаною цибулею. Швабський салат найсмачніший, коли подається холодним прямо з холодильника.

    Смачного!
Час приготування: 10 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Швабський картопляний салат - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 97 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 77)
Ключові слова: Салати / Святкові салати

Швабський картопляний салат


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com