Салат з кальмарів і огірків
Інгредієнти:
крабові палички - 200 г;
курячі яйця - 5 шт.;
огірки - 1 шт.;
солоні огірки - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 0,5 шт.;
твердий сир - 100 г;
майонез - за смаком.
Наведений нижче рецепт салату, незважаючи на свою насиченість продуктами, легкий в приготуванні. Серед інгредієнтів немає вишуканих або недоступних для покупки продуктів, все цілком звично. Поєднання здавалося б простих інгредієнтів, абсолютно не банально, навпаки в тандемі вони надають салату досить гармонійний смак і естетичний вигляд.
Процес приготування салату з кальмарів і огірків.
Почнемо з приготування кальмарів. Якщо тушки очищені, то все просто, промиваємо їх під проточною водою і кладемо в гарячу воду. Якщо ж ви придбали необробленого молюска, то спочатку знімаємо з нього шкірку, видаляємо нутрощі, промиваємо і тільки потім кладемо в гарячу воду для приготування. Варити кальмара слід по мінімуму, я витрачаю на процес не більше 3 хвилин. В іншому випадку є ризик отримати жорстку гумову підошву.
Підданого термічній обробці кальмара нарізаємо соломкою.
Далі крабові палички нарізаємо невеликими кубиками. Якщо такий варіант продукту для вас неприйнятний, можна замінити його справжнім м'ясом краба.
Переходимо до солоних огірків. Нарізаємо їх невеликими кубиками.
Зі свіжими огірками чинимо також.
Половину середньої цибулини дрібно шаткуємо.
Попередньо відварені круто яйця нарізаємо все тими ж кубиками.
На дрібній тертці подрібнюємо шматочок твердого сиру.
Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник і перемішуємо. Виходить ось така апетитна строкатість!
Заправляємо салат майонезом. Перемішуємо.
І подаємо до столу.
Смачного!
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Салат з кальмарів і огірків - рецепт приготування з покроковими фото