Відкрити категорії

Салат Мімоза з вершковим маслом


Салат Мімоза з вершковим маслом

Інгредієнти:
горбуша - 300 г;
яйця - 4 шт.;
майонез;
цибуля - 1 шт.;
вершкове масло;
сир;
запашний перець;
сіль.


Сьогодні у нас розкішний рецепт! Всі ми звикли до «Мімози» на основі консервованої риби. Риба, цибуля, морква, сир, яйце, майонез. Укладаємо шарами і ось він наш салатик.

Але спочатку в цьому салаті був один, незаслужено забутий інгредієнт, який виводив цей твір кулінарного мистецтва на зовсім інший рівень. Це вершкове масло. Його охолоджені прошарки в готовому салаті надають зовсім іншу текстуру знайомій страві, а якщо ще зробити не з консервів, а на основі відвареної горбуші, то взагалі пальці проковтнеш!

Процес приготування салату Мімоза з вершковим маслом.

Прибираємо вершкове масло в морозилку. Варимо яйця круто. Зачищаємо філе горбуші від кісток і шкіри і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 1Крок 1


Кип'ятимо воду, солимо, кидаємо запашний перець.

Крок 2Крок 2


Завантажуємо рибу і варимо буквально п'ять хвилин. Виймаємо з каструлі і відкладаємо в сторону.

Крок 3Крок 3


Дрібно ріжемо цибулю.

Крок 4Крок 4


Замочуємо її у воді, або (якщо любите кислинку) в яблучному оцті.

Крок 5Крок 5


Рибу розминаємо виделкою.

Крок 6Крок 6

Рекламний блок
Беремо тарілку, на якій будемо подавати наш салат і викладаємо половину риби, просочивши її злегка майонезом.

Крок 7Крок 7


Дістаємо з морозилки вершкове масло і натираємо 1/3 на дрібній тертці.

Крок 8Крок 8


Для формування подібних листкових салатів зручно використовувати роз'ємну форму для запікання діаметром 20 см.

Крок 9Крок 9


Слідом йде шар сиру (1/2).

Крок 10Крок 10


Майонез.

Крок 11Крок 11


Половина віджатої цибулі.

Крок 12Крок 12


Половина яєчних білків, протертих через дрібну тертку.

Крок 13Крок 13


Знову трохи майонезу.

Крок 14Крок 14


Друге коло. Залишок риби.

Крок 15Крок 15


Майонез, 1/3 масла, залишок сиру.

Крок 16Крок 16


Майонез, залишок цибулі, яєчних білків, масла і всі терті яєчні жовтки.

Крок 17Крок 17


Повторимо шари (від низу до верху, в порядку укладання):
1/2 риби;
майонез;
1/3 масла;
майонез;
1/2 цибулі;
1/2 білків;
майонез;
1/2 риби;
майонез;
1/3 масла;
1/2 сиру;
майонез;
1/2 цибулі;
1/2 білків;
майонез;
1/3 масла;
жовтки.

Прибираємо на пару годин в холодильник, після чого подаємо.

Вигляд готового салату МімозаВигляд готового салату Мімоза


Готово. Смачного!

Час приготування: 40
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Салат Мімоза з вершковим маслом - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 270 Ккал
Рейтинг: 10/10 (голосів: 18)
Ключові слова: Салати, Новий Рік, День народження, Рибні салати, Святкові салати

Рекламний блок
Салат Мімоза з вершковим маслом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com