Відкрити категорії

Салат Мімоза з вершковим маслом


Салат Мімоза з вершковим маслом

Інгредієнти:
горбуша - 300 г;
яйця - 4 шт.;
майонез;
цибуля - 1 шт.;
вершкове масло;
сир;
запашний перець;
сіль.


Сьогодні у нас розкішний рецепт! Всі ми звикли до «Мімози» на основі консервованої риби. Риба, цибуля, морква, сир, яйце, майонез. Укладаємо шарами і ось він наш салатик.

Але спочатку в цьому салаті був один, незаслужено забутий інгредієнт, який виводив цей твір кулінарного мистецтва на зовсім інший рівень. Це вершкове масло. Його охолоджені прошарки в готовому салаті надають зовсім іншу текстуру знайомій страві, а якщо ще зробити не з консервів, а на основі відвареної горбуші, то взагалі пальці проковтнеш!

Процес приготування салату Мімоза з вершковим маслом.

Прибираємо вершкове масло в морозилку. Варимо яйця круто. Зачищаємо філе горбуші від кісток і шкіри і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 1


Кип'ятимо воду, солимо, кидаємо запашний перець.

Крок 2


Завантажуємо рибу і варимо буквально п'ять хвилин. Виймаємо з каструлі і відкладаємо в сторону.

Крок 3


Дрібно ріжемо цибулю.

Крок 4

Замочуємо її у воді, або (якщо любите кислинку) в яблучному оцті.

Крок 5


Рибу розминаємо виделкою.

Крок 6


Беремо тарілку, на якій будемо подавати наш салат і викладаємо половину риби, просочивши її злегка майонезом.

Крок 7


Дістаємо з морозилки вершкове масло і натираємо 1/3 на дрібній тертці.

Крок 8


Для формування подібних листкових салатів зручно використовувати роз'ємну форму для запікання діаметром 20 см.

Крок 9


Слідом йде шар сиру (1/2).

Крок 10


Майонез.

Крок 11


Половина віджатої цибулі.

Крок 12


Половина яєчних білків, протертих через дрібну тертку.

Крок 13


Знову трохи майонезу.

Крок 14


Друге коло. Залишок риби.

Крок 15


Майонез, 1/3 масла, залишок сиру.

Крок 16


Майонез, залишок цибулі, яєчних білків, масла і всі терті яєчні жовтки.

Крок 17


Повторимо шари (від низу до верху, в порядку укладання):
1/2 риби;
майонез;
1/3 масла;
майонез;
1/2 цибулі;
1/2 білків;
майонез;
1/2 риби;
майонез;
1/3 масла;
1/2 сиру;
майонез;
1/2 цибулі;
1/2 білків;
майонез;
1/3 масла;
жовтки.

Прибираємо на пару годин в холодильник, після чого подаємо.

Вигляд готового салату Мімоза


Готово. Смачного!

Час приготування: 40
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Салат Мімоза з вершковим маслом - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 270 Ккал
Рейтинг: 10/10 (голосів: 18)
Ключові слова: Салати / Новий Рік / День народження / Рибні салати / Святкові салати

Салат Мімоза з вершковим маслом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com