Салат з баклажанів, майонезом і яйцями
Сьогодні рецепт приготування дуже смачного, простого і ситного салату, який готується просто, швидко і недорого. Основним інгредієнтом цього салату будуть баклажани.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
яйця - 5 шт.;
помідори - 2 шт.;
кріп;
часник - 2 зубки (за смаком);
сіль;
перець;
масло для смаження;
майонез - 1 ст. л.
Процес приготування салату з баклажанів.
Нарізаємо баклажани досить великими кубиками. Відправляємо в глибоку ємність і присолимо. Заливаємо водою, все добре перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин, щоб вийшла вся гіркота з баклажанів.
За цей час баклажани вже пустили сік. Нам потрібно їх добре промити, вимити і просушити. Баклажани потрібно обсмажити на невеликій кількості рослинного масла до золотистої скоринки. Відправляємо їх у глибоку ємність і даємо повністю охолонути.
Варені яйця нарізують досить-таки великими шматками. Відправляємо до баклажанів, які вже остигли.
Великими кубиками нарізаємо помідор. Подрібнюємо кріп. Відправляємо до решти інгредієнтів. До смаку додати часник і перець.
Цей салат можна заправити майонезом або сметаною. Все добре перемішуємо. Такий салат можна приготувати як на вечерю, так і на святковий стіл.
Смачного!
