Відкрити категорії

Святковий салат з шинкою




Сьогодні приготуємо дуже смачний салат, який чудово виглядає на святковому столі. Готувати такий салат одне задоволення – швидко, просто і з мінімального набору продуктів.

Інгредієнти:
печериці - 400 г;
оливки - 150 г;
майонез;
консервована кукурудза - 1 банка;
кріп – пучок;
варені яйця - 6 шт.;
цибуля - 1 шт.;
шинка - 300 г;
соняшникова олія.

Процес приготування салату.


Спочатку обсмажити гриби. Печериці нарізати пластинками. На розпечену сковороду наливаємо трохи соняшникової олії і кладемо порізані гриби. Смажимо на великому вогні до випаровування рідини.

1


Поки смажаться гриби, нарізати цибулю півкільцями.

2


Із сковороди вже випарувалася вся рідина, зменшуємо вогонь до середнього, доливаємо ще трохи соняшникової олії і викладаємо цибулю. Все обсмажуємо до красивого золотистого кольору. В кінці смаження солимо, перемішуємо і знімаємо з вогню.

3


Частину оливок (а це приблизно 12 штук) відкладаємо для прикраси, а решту нарізаємо кільцями.

4


Шинку нарізаємо невеликими кубиками.

5


3 варених яйця відкладаємо для прикраси, а решту натираємо на крупній тертці.

6


Для зручності майонез перекладаємо в кондитерський мішок. Салат будемо складати в роз'ємному кільці (в даному випадку діаметр 19 см, а посередині поставимо склянку). Першим шаром кладемо порізану шинку, рівномірно розподіляючи. Трохи змащуємо майонезом.

7


Наступним шаром кладемо порізані оливки. Їх теж змащуємо майонезом.

8


Третім шаром будуть терті яйця. Добре їх утрамбовуємо ложкою. Солимо і змащуємо майонезом.

9


На яйця кладемо шар з консервованої кукурудзи і його теж трохи змащуємо майонезом.

10


І останнім шаром кладемо смажені гриби з цибулею.

11


Прикрашаємо салат за своїм смаком. В даному випадку поділяємо яйце на жовток і білок. Окремо їх натираємо на дрібній тертці. Білок кладемо по зовнішньому краю салату, а жовток викладаємо по внутрішньому краю.

12


Салат прикрашаємо гілочками кропу по всьому колу.

13


Акуратно виймаємо стакан з салату. Також знімаємо кільце. Прикрашаємо оливками. Страва готова, можна подавати на стіл.

14


Салат вийшов дуже смачним, соковитим і з пікантним смаком оливок. Обов'язково приготуйте на святковий стіл.

15


Смачного і веселих свят!


Святковий салат з шинкою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com