Святковий салат з курки на Новий рік
Сьогодні приготуємо листковий салат з курячою грудкою. Цей салат - справжня прикраса святкового столу, він виходить красивим, яскравим і дуже смачним.
Інгредієнти:
кукурудза консервована - 1 банка;
морква по-корейськи - 250 г;
твердий сир - 150 г;
цибуля - 1/2 шт.;
яйця варені - 4 шт.;
куряча грудка запечена - 1 шт.;
кріп - 1 пучок;
перець червоний солодкий - 1/4 шт.;
огірок свіжий - 1/4 шт.;
майонез - 100 г;
цукор - 1 ст. л.;
оцет - 3 ст. л.;
вода - 5 ст. л.
Процес приготування святкового салату.
Приготуємо мариновану цибулю. Змішуємо оцет, цукор і воду. Маринад перемішуємо до розчинення цукру. Цибулю ріжемо маленькими кубиками і кладемо в маринад приблизно на 20 хвилин.
Тепер підготуємо інгредієнти для салату. Запечену курячу грудку нарізаємо кубиками.
Варені яйця натираємо на крупній тертці.
Сир також натираємо на крупній тертці.
Для зручності майонез перекладаємо в кондитерський мішок. Збираємо салат в кільці діаметром 17 см. Першим шаром викладаємо порізану курячу грудку. Для того, щоб салат тримав форму, потрібно добре утрамбовувати шари виделкою. Зверху додати майонез.
На курячу грудку викладаємо мариновану цибулю. Змащуємо трохи майонезом.
Наступним шаром викладаємо моркву по-корейськи і теж змащуємо майонезом. Невелику кількість залишаємо для прикраси.
На моркву кладемо терті яйця. Знову наносимо майонез.
Далі йде шар кукурудзи, наносимо трохи майонезу. Трохи кукурудзи теж залишаємо для прикраси.
Останні шаром викладаємо тертий сир і змащуємо його майонезом.
Тепер підготуємо інгредієнти для прикраси салату. Четвертинку червоного солодкого перцю нарізаємо маленькими кубиками.
Половинку огірка теж ріжемо маленькими кубиками.
Подрібнюємо моркву по-корейськи.
Дрібно нарізаємо кріп.
Прикрашаємо салат кільцями з нарізаних овочів.
Акуратно знімаємо кільце. Салат готовий, його можна подавати на стіл.
Такий салат вийшов дуже смачний і обов'язково сподобається всім вашим гостям. Крім того, він яскравий і красиво виглядає на святковому столі. Смачного!