Відкрити категорії

Топ 5 святкових салатів з морепродуктів



Салати з морепродуктів


Сьогодні приготуємо 5 салатів з рибою і морепродуктами, які прикрасять будь-який святковий стіл.

Листковий салат «Перлина».

 

Головне фото салату 1


Інгредієнти:
малосольна червона риба - 200 г;
круті яйця - 4 шт.;
сир - 100 г;
оливки без кісточок - жменя;
листки салату - 5-7 шт.;
апельсин - 1 невеликий;
майонез для заправки;
червона ікра для прикраси.

Нарізаємо оливки і очищений апельсин.

1


Форель нарізаємо кубиками (можна взяти будь-яку іншу малосольну рибу).

2


Курячі яйця розділяємо на білки і жовтки. Окремо натираємо їх на тертці. Також на крупні терці натираємо твердий сир.

3


Збираємо салат шарами. Першим шаром викладаємо шар білків. Змащуємо майонезом.

4


Потім викладаємо апельсини.

5


Викладаємо шар сиру. Промазуємо майонезом.

6


Ще одним шаром викладаємо апельсини і сир, що залишилися. Також промазуємо майонезом.

7


Викладаємо половину малосольної риби і шар оливок.

8


Зверху викладаємо рибу, що залишилася, натерті яєчні жовтки і яєчні білки. Змащуємо майонезом.

9


Самим нижнім шаром викладаємо листя салату. Накриваємо тарілкою салат і перевертаємо. Прикрашаємо зверху за Вашим смаком.

10

Ось так у нас вийшло.


Листковий салат «Чорна перлина».

 

Головне фото салату 2


Інгредієнти:
крабові палички - 250 г;
круті яйця - 2 шт.;
сир - 150 г;
вершкове масло - 20-30 г;
чорнослив без кісточок - 100 г;
волоські горіхи - жменя;
майонез для заправки.

Вершкове масло прибираємо ненадовго в морозильну камеру, щоб воно застигло і ми змогли його натерти на тертці. Фаршируємо чорнослив волоськими горіхами.

Фото 1


Дрібно нарізаємо або натираємо на крупній тертці крабові палички.

Фото 2


На крупній тертці натираємо курячі яйця і твердий сир.

Фото 3


На дрібній тертці натираємо вершкове масло.

Фото 4


Викладаємо салат шарами. Першим шаром викладаємо половину натертих курячих яєць.

Фото 5


Потім половину натертого вершкового масла і половину сиру. Змащуємо шари майонезом.

Фото 6


Викладаємо половину крабових паличок і укладемо чорнослив.

Фото 7


Знову вершкове масло і сир, що залишилися. Змащуємо майонезом.

Фото 8


Тепер крабові палички, трохи майонезу. І останнім шаром викладаємо натертий на крупній тертці курячі яйця.

Фото 9


Акуратно знімаємо форму та харчову плівку. Прикрашаємо салат чорносливом і грецькими горіхами.


Салат «Морячка».

 

Головне фото салату 3


Інгредієнти:
очищені креветки - 500 г;
консервована кукурудза - 400 г;
круті яйця - 3 шт.;
картопля - 2-3 шт.;
цибулина - 1 невелика;
свіжий огірок - 1-2 шт.;
майонез для заправки.

Креветки попередньо розморозити, залити окропом і залишити буквально на 5 хвилин. Дістати і почистити.

Крок 1


В миску складаємо креветки, половину порізаної цибулини, 1 велику порізану картоплину, 1 свіжий огірок, нарубані курячі яйця і половину банки консервованої кукурудзи.

Крок 2


Посолити і заправити майонезом. Салат також накрити тарілкою і перевернути.

Салат з морепродуктами.

 

Головне фото салату 4


Інгредієнти:
коктейль з морепродуктів в олії - близько 500 г;
листки салату - 5-6 шт.;
сир - 100 г;
помідори - 2 середні;
оливки - 12-15 шт.

Для заправки:
майонез - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 1 ст. ложка (або за смаком);
трохи часнику.

Морепродукти висипаємо в сито і зливаємо зайву рідину.

Рисунок 1


Для заправки перемішати всі інгредієнти і видавити часник.

Рисунок 2


Нарізаємо помідори. Бажано видалити насіння і залишити тільки стінки.

Рисунок 3


Збираємо салат. Першим шаром йде коктейль з морепродуктів.

Рисунок 4


Потім шар сиру і полити підготовленою заправкою.

Рисунок 5


Викласти шар нарізаних оливок і помідорів.

Рисунок 6


Заправити заправкою.

Рисунок 7


Останнім шаром викласти салатні листя і додати трохи заправки.

Рисунок 8


Накриваємо тарілкою, перевертаємо і полити заправкою.

Салат «Русалочка».

 

Головне фото салату 5


Інгредієнти:
кальмар – 2 шт.;
куряча грудка - 1/2 шт.;
круті яйця – 3 шт.;
свіжий огірок – 2 шт.;
невелика цибулина – 1/2 шт.;
майонез для заправки.

Всі продукти нарізаємо соломкою.

Кальмари розморозити, почистити і відварити буквально 2 хвилини. Нарізаємо.

Фотографія 1


До кальмарів в загальну миску додати нарізану відварну курку, дрібно нарубану цибулю, нарубані курячі яйця.

Фотографія 2


Додаємо нарізаний соломкою або кубиками свіжий огірок. Салат посолити, заправити майонезом.

Фотографія 3


Також накриваємо тарілкою і перевертаємо.

Смачного і веселих свят!


Топ 5 святкових салатів з морепродуктів


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com