Відкрити категорії

Топ 5 святкових салатів з морепродуктів


Салати з морепродуктівСалати з морепродуктів


Сьогодні приготуємо 5 салатів з рибою і морепродуктами, які прикрасять будь-який святковий стіл.

Листковий салат «Перлина».

 

Головне фото салату 1Головне фото салату 1


Інгредієнти:
малосольна червона риба - 200 г;
круті яйця - 4 шт.;
сир - 100 г;
оливки без кісточок - жменя;
листки салату - 5-7 шт.;
апельсин - 1 невеликий;
майонез для заправки;
червона ікра для прикраси.

Нарізаємо оливки і очищений апельсин.

11


Форель нарізаємо кубиками (можна взяти будь-яку іншу малосольну рибу).

22


Курячі яйця розділяємо на білки і жовтки. Окремо натираємо їх на тертці. Також на крупні терці натираємо твердий сир.

33


Збираємо салат шарами. Першим шаром викладаємо шар білків. Змащуємо майонезом.

44


Потім викладаємо апельсини.

55


Викладаємо шар сиру. Промазуємо майонезом.

66


Ще одним шаром викладаємо апельсини і сир, що залишилися. Також промазуємо майонезом.

77


Викладаємо половину малосольної риби і шар оливок.

88


Зверху викладаємо рибу, що залишилася, натерті яєчні жовтки і яєчні білки. Змащуємо майонезом.

99


Самим нижнім шаром викладаємо листя салату. Накриваємо тарілкою салат і перевертаємо. Прикрашаємо зверху за Вашим смаком.

1010

Ось так у нас вийшло.

Листковий салат «Чорна перлина».

 

Головне фото салату 2Головне фото салату 2


Інгредієнти:
крабові палички - 250 г;
круті яйця - 2 шт.;
сир - 150 г;
вершкове масло - 20-30 г;
чорнослив без кісточок - 100 г;
волоські горіхи - жменя;
майонез для заправки.

Вершкове масло прибираємо ненадовго в морозильну камеру, щоб воно застигло і ми змогли його натерти на тертці. Фаршируємо чорнослив волоськими горіхами.

Фото 1Фото 1

Рекламний блок
Дрібно нарізаємо або натираємо на крупній тертці крабові палички.

Фото 2Фото 2


На крупній тертці натираємо курячі яйця і твердий сир.

Фото 3Фото 3


На дрібній тертці натираємо вершкове масло.

Фото 4Фото 4


Викладаємо салат шарами. Першим шаром викладаємо половину натертих курячих яєць.

Фото 5Фото 5


Потім половину натертого вершкового масла і половину сиру. Змащуємо шари майонезом.

Фото 6Фото 6


Викладаємо половину крабових паличок і укладемо чорнослив.

Фото 7Фото 7


Знову вершкове масло і сир, що залишилися. Змащуємо майонезом.

Фото 8Фото 8


Тепер крабові палички, трохи майонезу. І останнім шаром викладаємо натертий на крупній тертці курячі яйця.

Фото 9Фото 9


Акуратно знімаємо форму та харчову плівку. Прикрашаємо салат чорносливом і грецькими горіхами.


Салат «Морячка».

 

Головне фото салату 3Головне фото салату 3


Інгредієнти:
очищені креветки - 500 г;
консервована кукурудза - 400 г;
круті яйця - 3 шт.;
картопля - 2-3 шт.;
цибулина - 1 невелика;
свіжий огірок - 1-2 шт.;
майонез для заправки.

Креветки попередньо розморозити, залити окропом і залишити буквально на 5 хвилин. Дістати і почистити.

Крок 1Крок 1


В миску складаємо креветки, половину порізаної цибулини, 1 велику порізану картоплину, 1 свіжий огірок, нарубані курячі яйця і половину банки консервованої кукурудзи.

Крок 2Крок 2


Посолити і заправити майонезом. Салат також накрити тарілкою і перевернути.

Салат з морепродуктами.

 

Головне фото салату 4Головне фото салату 4


Інгредієнти:
коктейль з морепродуктів в олії - близько 500 г;
листки салату - 5-6 шт.;
сир - 100 г;
помідори - 2 середні;
оливки - 12-15 шт.

Для заправки:
майонез - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 1 ст. ложка (або за смаком);
трохи часнику.

Морепродукти висипаємо в сито і зливаємо зайву рідину.

Рисунок 1Рисунок 1


Для заправки перемішати всі інгредієнти і видавити часник.

Рисунок 2Рисунок 2


Нарізаємо помідори. Бажано видалити насіння і залишити тільки стінки.

Рисунок 3Рисунок 3


Збираємо салат. Першим шаром йде коктейль з морепродуктів.

Рисунок 4Рисунок 4


Потім шар сиру і полити підготовленою заправкою.

Рисунок 5Рисунок 5


Викласти шар нарізаних оливок і помідорів.

Рисунок 6Рисунок 6


Заправити заправкою.

Рисунок 7Рисунок 7


Останнім шаром викласти салатні листя і додати трохи заправки.

Рисунок 8Рисунок 8


Накриваємо тарілкою, перевертаємо і полити заправкою.

Салат «Русалочка».

 

Головне фото салату 5Головне фото салату 5


Інгредієнти:
кальмар – 2 шт.;
куряча грудка - 1/2 шт.;
круті яйця – 3 шт.;
свіжий огірок – 2 шт.;
невелика цибулина – 1/2 шт.;
майонез для заправки.

Всі продукти нарізаємо соломкою.

Кальмари розморозити, почистити і відварити буквально 2 хвилини. Нарізаємо.

Фотографія 1Фотографія 1


До кальмарів в загальну миску додати нарізану відварну курку, дрібно нарубану цибулю, нарубані курячі яйця.

Фотографія 2Фотографія 2


Додаємо нарізаний соломкою або кубиками свіжий огірок. Салат посолити, заправити майонезом.

Фотографія 3Фотографія 3


Також накриваємо тарілкою і перевертаємо.

Смачного і веселих свят!

Рекламний блок
Топ 5 святкових салатів з морепродуктів


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com