Легкий святковий салат з куркою
Сьогодні готуємо дуже смачний і ароматний салат з пекінською капустою, куркою і апельсинами. Салат виходить легким і свіжим саме завдяки поєднанням солодкого апельсина, курки і пікантної заправки. Це незвично і дуже смачно. Це відмінна страва до святкового столу.
Інгредієнти:
пекінська капуста - 400 г;
м'якоть апельсина - 250 г;
куряче філе - 320 г;
болгарський перець - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
оливки - 100 г;
оливкова олія - 6 ст. л.;
соєвий соус - 2 ст. л.;
насіння коріандру - 1 ч. л.;
бальзамічний оцет - 4 ст. л.;
цукор - 1 ст. л.;
сіль і чорний перець - за смаку.
Процес приготування легкого святкового салату з куркою і апельсинами.
Спочатку замаринуємо курячу грудку. В ступку відправляємо часник і насіння коріандру. Додаємо трохи солі. Добре все подрібнюємо.
Половину цієї суміші відправляємо до курки, а другу частину залишимо для заправки. Додаємо сюди 2 столові ложки соєвого соусу і 1 столову ложку цукру. Додамо трохи чорного перцю. Втираємо маринад в курку. Курячу грудку залишаємо маринуватися 10 хвилин.
Наливаємо трохи рослинної олії в сковорідку. Смажимо курячу грудку до готовності приблизно 3-4 хвилин з кожної сторони.
Готуємо заправку для салату. Пересипаємо в мисочку подрібнений часник і коріандр, додамо 6 столових ложок оливкової олії і 4 столові ложки бальзамічного оцту, додамо сіль за смаком. Все добре перемішуємо.
Підготуємо пекінську капусту. Нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо у миску.
Півкільцями наріжемо цибулю. Її також відправляю в миску.
Соломкою поріжемо очищений перець.
Очищений апельсин поріжемо на квадратики.
Тепер поріжемо курячу грудку. Розрізаємо вздовж і нарізаємо соломкою. Також відправляємо в миску.
Додамо в салат оливки (за бажанням), поливаємо заправкою.
Перемішуємо нашу страву.
Відразу подаємо до столу.
Смачного!