Відкрити категорії

Салат з баклажанів і овочами




Сьогодні будемо готувати чудовий салат з баклажанів. За смаком вони будуть нагадувати гриби. Повірте, цей смак Ви не забудете ніколи.

Інгредієнти:
баклажани (середні) - 3-4 шт.;
цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.;
морква (велика)– 1 шт.;
перець болгарський - 2-3 шт.;
кунжут - 1,5-2 ч. л.;
перець чилі стручковий - за смаком (за бажанням);
часник - 4-5 зубчики;
зелень - 20-30 г;
сіль;
перець - за смаком;
кукурудза консервована - 3-4 ст. л.;
соєвий соус - 1,5-2 ст. л.;
олія соняшникова - для обсмажування.

Час приготування - 30 хв.
Порцій - 6-8

Процес приготування салату.


Для початку очистимо баклажани від шкірки і поріжемо їх кубиками або соломкою, кому як зручно. Посолимо і заллємо водою. Залишаємо хвилин на 20.

1


Цибулю ріжемо півкільцями вздовж.

2

Моркву потрібно нарізати соломкою.

3


Солодкий перець очистимо від насіння. Різати його потрібно досить крупно.

4


Трошки відріжемо перцю чилі. Цього буде достатньо. Якщо ви не любите гостре, тоді Вам він мені знадобиться.

5


Зелень нарізаємо дрібно.

6


Коли всі овочі у нас нарізані, ми можемо зливати воду і сушити баклажани серветкою.

7


Зараз будемо обсмажувати всі овочі. Обсмажувати баклажани ми будемо окремо від усіх інших овочів. Тому що при частому помішуванні вони можуть потім перетворитися в кашу. Наливаємо масло в обидві сковороди. В одну я виклала баклажани. Їх буду обсмажувати до готовності.

8


В іншу викладаю цибулю і моркву. Обсмажуємо цибулю і моркву до м'якості, потім додамо перець чилі і солодкий болгарський перець. Додати чорний перець за смаком. А солити ми будемо при необхідності в самому кінці.

9


Тепер можу додати готову кукурудзу, десь 3-4 столові ложки (це на ваш смак), видавлений часник (у мене 4 зубчики), додамо соєвий соус (десь півтори столові ложки).

10


Додати баклажани. Зараз вже можна буде посолити. Додамо зелень і дуже акуратно перемішаємо.

11


Зверху можна присипати кунжутом.

12


Салат готовий, тепер можна приступати до трапези. Його можна їсти як в холодному так і в теплому виді. Але моя вам порада - їжте його відразу після приготування в теплому вигляді, він так буде набагато смачніше.

13


Бажаю Вам приємного смаку!


Салат з баклажанів і овочами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com