Відкрити категорії

Салат з куркою, сухариками і листям салату


Салат з куркою, сухариками і листям салату


Рецепт легкого, поживного і дуже смачного салату з листям салату, сухариками, сиром і куркою. Цей салат легкий і поживний одночасно.

Інгредієнти:
пучок листя салату;
бринза - 100 г;
твердий сир - 50-100 г;
для сухариків - 1/2 батона;
куряче філе - 300-400 г.

Для соусу:
рослинне масло (соняшникове або оливкове) - 100 г;
лимонний сік - 2 ст. л.;
часник - 1 зубчик;
гірчиця - 1 ч. л.;
жовтки - 2 варених;
сіль;
чорний перець.

Процес приготування салату.


Для початку потрібно зробити сухарики. Нарізаємо батон кубиками і викладаємо на деко, відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і сушимо наші сухарики приблизно 15 хвилин.

11


Подрібнюємо листя салату ножем і рвемо руками. Це потрібно робити не дуже дрібно, щоб не вичавити сік з листя. Порізаний салат висипаємо в миску.

22

Рекламний блок
Відварене філе курки нарізаємо кубиками і додаємо в блюдо.

33


Бринзу теж нарізаємо кубиками і висипаємо в миску.

44


Сюди ж натираємо трохи сиру.

55


Беремо половинку вже готових і охололих сухариків і додаємо в салат.

66


Тепер нам потрібно зробити заправку для салату. Для цього ми розминаємо жовтки і додаємо до них гірчицю. Беремо половинку лимона і видавлюємо дві столові ложки соку в жовтки.

77


Сюди ж видавлюємо через прес часник. Заправку солимо і перчимо за смаком.

88


До розтертого жовтка потроху додаємо соняшникову олію, постійно збиваючи суміш. Зробити це зручно віночком або міксером.

99


Готовою заправкою заправляємо салат і все перемішуємо. Салат викладаємо на блюдо, посипаємо зверху сухариками, що залишилися і прикрашаємо тертим сиром.

1010


Ось такий дуже легкий і смачний салат у нас вийшов. Смачного!

Рекламний блок
Салат з куркою, сухариками і листям салату


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com