Відкрити категорії

Салат Мімоза за маминим рецептом




Сьогодні готую відомий салат під назвою Мімоза за рецептом моєї мами. Для салату нам знадобляться найпростіші продукти, які практично завжди є в холодильнику. Овочі потрібно зварити напередодні, щоб вони добре охололи.

Інгредієнти:
рибні консерви у маслі - 1 банка;
картопля - 4 шт.;
морква - 3-4 шт.;
яйця - 4 шт.;
цибулини - 2 шт.;
майонез за смаком;
зелень кропу.

Процес приготування салату.


Рибу розминаємо виделкою.

1


Овочі очищаємо, натираємо на крупній тертці.

2


Дрібно нарубаємо цибулю.

3

Яйця поділяю на білки і жовтки. Білки натираємо на крупній тертці. Жовтіли натираємо на тертці або просто розминаю руками.

4


Збирати салат я буду в кондитерському кільці (але це на ваш розсуд). Першим шаром викладаємо рибу. Я буду готувати відразу подвійну порцію салату. Злегка ущільнюємо, промазуємо майонезом. Кількість майонезу на ваш розсуд - можна покласти трохи більше, трохи менше.

5


Наступним шаром викладаємо білки. Також ущільнюємо, промазуємо майонезом.

6


Потім шар вареної моркви. Ущільнюємо, промазуємо майонезом.

7


Викладаємо ріпчасту цибулю, майонез.

8


Тепер шар жовтків, майонез.

9


Останнім шаром викладаємо картоплю. Ущільнюємо, вирівнюємо, добре промазуємо майонезом.

10


Акуратно знімаємо кільце. Я пройду з тонким ножем уздовж стінок форми. Ось така краса у нас виходить в результаті. Акуратно розрівняти майонез, щоб верхній шар був гладким і рівним. Прикрашаємо кропом і жовтком.

11


Салат мімоза готовий. Даємо декілька годин настоятися.

12


Приємного смаку!


Салат Мімоза за маминим рецептом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Жанна
Дуже гарне оформлення, але я нижній шар роблю з картоплі і цибулю обов'язково обдаю окропом, так виходить більш ніжний на смак.
фото
Олена
Якщо не ущільнювати шари, салат виходить набагато ніжніше.
фото
Вероніка
А я роблю так: перша картопля, потім рибка, потім цибуля, а можна, навіть, цибулю з рибкою змішати, і краще її замаринувати, тоді гіркоти не буде.
фото
Оксана
А я роблю цей салат з рисом, замість картоплі. Виходить дуже ніжний і дуже смачний.
фото
Галя
Спробую приготувати. Прислухаюся до порад, це про цибульку. Усім дякую.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com