Відкрити категорії

Оригінальний святковий салат




Інгредієнти:
куряча печінка (відварити) - 300 г;
морква (відварити) - 2 середні;
картоплини середнього розміру – 2 шт. (відварити);
яйця (відварити) - 3 шт.;
яблуко - 1 велике;
цибулина - 1 шт.;
невеликий пучок зеленої цибулі;
майонез - 150-200 г;
рослинна олія для смаження;
сіль;
чорний хліб;
листя петрушки;
помідори черрі - 3-4 шт.

Процес приготування салату.


Нарізаємо цибулю. Обсмажуємо її на рослинній олії до золотистого кольору. Готову цибулю відставляємо в бік.
1

Відварену картоплю натираємо на крупній тертці.
2

Нарізаємо зелену цибулю.
3

Відварну курячу печінку натираємо на крупній тертці. Курячу печінку можна замінити яловичою. Якщо ви не любите печінку, то можете взяти варене м'ясо.
4
Відварену моркву натираємо на крупній тертці.
5

Починаємо збирати салат. Беремо велике блюдо і викладаємо натерту картоплю, рівномірно розподіляємо. Зверху картоплю солимо. Тепер покриваємо майонезом.
6

Зверху викладаємо порізану зелену цибулю. Я викладаю половину нарізаної.
7

Поверх цибулі викладаємо потерту печінку.
8

На шар з печінкою викладаємо смажену цибулю.
9

Зверху все обмазуємо майонезом.
10

Тепер готуємо яблука. Очищаємо від шкірки і серцевини, натираємо на крупній тертці. Потерті яблука викладаємо на печінкові шар, зверху змащуємо майонезом.
11

Наступним шаром викладаємо натерту моркву. Зверху трохи солимо, обмазуємо майонезом і за допомогою виделки надаємо йому акуратну форму.
12

Тепер приступаємо до приготування прикраси для салату. Для цього білок нарізаємо пластинками товщиною приблизно 3 см. Беремо маленьку круглу форму і вирізаємо кружечки – вони будуть листочками для квітів.
13

Весь білок, що залишився, натираємо на дрібній терці. Окремо натираємо жовток, теж на дрібній тертці.
14

Салат ділимо на дві однакові частини - з одного боку прикрашаємо жовтком, з іншого – білком. Пів столової ложки жовтка залишаємо для прикраси.
15

У чорного хліба відрізаємо скоринку, з неї ми будемо робити стовбур дерева і гілки. На жовту сторону салату викладаємо кружечки білка, формуємо квіточки. Помідори черрі ріжемо навпіл або трохи менше. Половинки помідорів помідори викладаємо на білу частину салату, імітуючи фрукти.
16

Прикрашаємо дерево листям петрушки. Жовток, що залишився, насипаємо в серединку кожної квітки. Салат готовий.
17

А ось так в розрізі.
18

Бажаю приємного апетиту і гарних свят!

Оригінальний святковий салат


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com