Відкрити категорії

Салат Уолдорф


Салат Уолдорф


Уолдорф — мій улюблений американський салат! Справжня американська класика. Створено більше ста років тому метрдотелем популярного досі Нью-йоркського готелю Уолдорф-Асторія. Свіжий, корисний і максимально дієтичний (в нашому випадку замініть майонез на менш калорійну заправку, тоді ця страва буде дієтичною)!

Для приготування неймовірно повітряного і соковитого салату потрібно небагато продуктів.

Інгредієнти:
селера - 5 стебел;
волоські горіхи – жменя;
зелене яблуко – 1 шт.;
лимонний сік - 1 ч. л.;
вершки (жирність 33%) - 100 мл;
майонез - 2 ст. л.

Процес приготування салату.


Стебла селери чистимо ножем для овочів тільки з зовнішньої сторони, потім рубаємо навскоси, щоб вийшла тонка соломка.

11


Жменю волоських горіхів підсмажуємо на сковорідці. За бажанням їх можна потім почистити від луски і порубати.

22

Рекламний блок
Одне соковите зелене яблуко чистимо, вирізаємо серцевину і потім нарізаємо тонкою соломкою. Яблуко бажано збризнути 1 чайною ложкою лимонного соку, щоб вона не так швидко темніло.

33


В окрему миску виливаємо 100 мілілітрів холодних вершків жирністю 33%, збиваємо міксером. Якщо вершки теплі або меншої жирності, то не факт, що вони зіб’ються. Збивання йде максимум 2 хвилини.

44


Додаємо дві столові ложки майонезу та перемішуємо.

55


Тепер заправляємо наш салат.

66


Додаємо рубані горіхи і ретельно перемішуємо.

77


Салат Уолдорф готовий. Він неймовірно простий, але дуже цікавий і смачний. Обов'язково спробуйте.

88


Смачного!

Рекламний блок
Салат Уолдорф


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com