Відкрити категорії

Корейський салат з соєвого м'яса


Корейський салат з соєвого м'яса


Рецепт для любителів гостренького і цінителів східної кухні. Як соєве м'ясо маринують корейці на ринку, не скажу, бо свої рецепти вони суворо зберігають у секреті і ні за які гроші його не розкриють. Зате шляхом проб і помилок можна досить наблизитися до того самого смаку.

Інгредієнти:
будь-яке соєве м'ясо - 1 упаковка або 100 г сухої ваги;
вода - 1 літр;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
рисовий оцет - 3 ст. ложки (або звичайний, якщо такого немає);
перець мелений - 1/4 ч. ложки;
коріандр мелений - 1/2 ч. ложки;
сіль морська - 1/2 ч. ложки;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
часник - 3-4 зубчики;
коренеплід моркви або селери - 100-150 г.

Процес приготування салату.


Перші мої спроби використовувати для приготування різних страв соєвий продукт, закінчувалися невдачами. М'ясо виходило жахливим на смак і з якимось підстаркуватим присмаком. Загалом, їсти його було неможливо. Так як я затятий прихильник всього гостренького, а на ринку купувати соєве м'ясо в готовому вигляді трохи дорогувато, довелося таки навчитися робити його смачним.

11


У нас продаються ось такі пакети з фасуванням по 100 грамів у кожному. Не обов'язково, щоб це був гуляш, підходить будь-яке соєве м'ясо, адже його потім можна нарізати.

22


Дотримуючись інструкції на упаковці, заливаю вміст пакета літром киплячої води.

33


М'ясо майже відразу починає розбухати, розмокати і збільшуватися.

44

Рекламний блок
Проваріть його протягом 5-7 хвилин, додавши у воду близько чайної ложки солі.

55


Дістаньте отримані шматочки з води, можете промити, якщо хочете. Щоб води в них було менше, слід віджати або залишити в друшляку на деякий час.

66


Поки перший інгредієнт доходить до потрібного ступеня готовності, підготуємо заливку або заправку. До речі, оливкова олія має не дуже приємний смак, тому я її настоюю на травах з додаванням подрібненого часнику, в темному місці близько двох тижнів.

77


В піалі змішайте сіль (її часто кладуть більше, і тоді салат виходить пересолений, тому додавайте так, ніби солі вам шкода), цукор і спеції. Дуже хорошу гостринку дає червоний пекучий або каєнський перець.

88


У суміш влийте оцет і масло, розмішайте до розчинення. Сіль і цукор відмінно тане в оцті або невеликій кількості води, тому можна влити спочатку оцет, розчинити і додати масло.

99


Морквину не потрібно варити, вона набагато корисніше в сирому вигляді. Наріжте дрібною соломкою або подрібніть за допомогою спеціальної терки.

1010


Часник можна пропустити через часниковий прес, але краще зробити це за допомогою ножа. Якщо всередині вже утворилися зелені (жовті) паростки, видаліть їх.

1111


Додайте до заправки моркву і часник.

1212


Перемішайте, накрийте зверху плівкою і примніть її, щоб між плівкою і морквою було якомога менше повітря. Залиште в холодильнику години на дві. За цей час морква стане м'якше і при перемішуванні не буде ламатися.

1313


Додаємо відварене соєве м'ясо і перемішуємо. Притисніть салат щільно виделкою, потім накрийте плівкою і гарненько утрамбуйте. Якщо вийде, накрийте блюдцем і встановіть невеликий вантаж.

1414


Залиште в холодильнику на ніч або на добу.

1515


Готово! Діставайте і насолоджуйтеся.

Рекламний блок
Корейський салат з соєвого м'яса


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua