Відкрити категорії

Святковий салат з курячим філе, горішками і грибами




Цей салатик я знайшла на просторах Інтернету, коли у мене був певний набір продуктів і потрібно було приготувати з цих продуктів смачне блюдо.

Інгредієнти:
філе куряче - 250 г;
сир твердий - 150 г;
печериці мариновані - 250 г;
морква - 2 шт.;
картопля - 2-3 шт.;
яйця курячі - 4 шт.;
горіхи волоські - 10 шт.;
сіль - за смаком;
майонез - за смаком.

Процес приготування салату.


Для початку потрібно відварити інгредієнти. Моркву (приготувала в пароварці, навіть корисніше виходить).

1


Картоплю відварюємо "в мундирах", потім очищаємо.

2


Куряче філе відварюємо звичайним способом, необхідно посолити при варінні. Взагалі можна використовувати копчену курку, але тоді салатик вже буде більш пікантним.

3


Варимо яйця круто.

4

Волоські горіхи я завжди спочатку обсмажую і потім відлущую, тоді вони виходять смачніші, після цього їх потрібно подрібнити.

5


Далі слід подрібнити наші інші складові. Печериці у мене вже були нарізані, краще, щоб були дрібні шматочки.

6


Відварене куряче філе нарізаємо шматочками, також поменше.

7


Моркву і картоплю краще натерти на крупній тертці, сир я натерла на дрібній тертці, так як "Пармезан", який я використовувала, твердуватий. Яйця дрібно порізати або натерти на крупній тертці.

Починаємо викладати шари.
1 шар, нижній - подрібнена морква.

8


2 шар - натертий сир.

9


3 шар - яйця.

10


4 шар - картопля. Зверху змащуємо майонезом.

11


5 шар - куряче філе.

12


6 шар - гриби.
7 шар - горіхи.

13


Далі викладаємо шари в зворотному порядку.
8 шар - картопля.
9 шар - яйця, змащуємо зверху майонезом.
10 шар - сир.
11 шар - морква. Теж можна злегка змастити майонезом, так як це верхній шар. В оригінальному рецепті цей шар не змащували, тобто верх салату був помаранчевим, але мені здається, так краще.

14


Далі повторюємо шари в зворотному порядку. Ось так будуть виглядати наші шари в розрізі.

15


В результаті виходить ось такий салатик, зверху можна як-небудь прикрасити вирізаними овочами або просто посипати зеленню. Ну і наш підсумок на тарілці. Серединка салату (грудка, горіхи і гриби) видно на зрізі дуже добре.

16


Хочу ще раз назвати всі шари по порядку, щоб було зручно викладати (знизу вгору): морква-сир-яйця-картопля-майонез-м'ясо-гриби-горіхи-картопля-яйця-майонез-сир-морква-майонез.


Святковий салат з курячим філе, горішками і грибами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com