Відкрити категорії

Святковий салат Орлине гніздо


Святковий салат Орлине гніздо


Хочу поділитися рецептом дуже цікавого і, на мій погляд, оригінального салату під назвою "Орлине гніздо". Перший раз я цей салат готувала дуже давно. Тоді у мене ще не було ні Інтернету ні комп'ютера, а рецепт я прочитала в якомусь збірнику рецептів без фото. Оскільки мені подобається щось незвичайне, оригінальне, то я відразу ж загорілася бажанням приготувати цей салат і запам'ятала його назавжди!

Інгредієнти:
морква - 1 шт.;
яйця курячі - 3 шт.;
картопля - 3 шт.;
шинка - 200-250 г;
масло рослинне - скільки піде;
сирок плавлений - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
сіль - за смаком;
майонез - скільки піде.

Процес приготування салату.


Для початку я відварюю моркву і яйця, чищу.

11


Білки відділяю від жовтків.

22


Картоплю чищу, ріжу соломкою і ретельно промиваю.

33


Картоплю потрібно посмажити за типом "фрі". Але я смажу на звичайній сковорідці, просто додаю більше рослинної олії. Тут головне, щоб картопля не перетворилася в кашу, а залишилася після смаження соломкою або брусочками (кому як зручніше називати). Не солю.

44


Спочатку потрібно приготувати "гніздо". Поки картопля смажиться я беру ковбасу. Нарізаю її спочатку кружечками.

55

Рекламний блок
Потім тоненькими смужками і перекладаю в салатник.

66


До ковбаси натираю на крупній тертці моркву.

77


Білки яєць нарізаю соломкою і додаю в салатник.

88


Сюди ж перекладаю смажену картоплю.

99


Перемішую і додаю сіль і майонез.

1010


Знову перемішую і розрівнюю "гніздо" по салатнику, щоб в центрі вийшло поглиблення під "орлині яйця".

1111


Все, гніздо готове, пора зайнятися яйцями. Два плавлених сирка і часник натираю на дрібній тертці в тарілку і додаю трохи майонезу.

1212


Так як у мене не чисто плавлений сир, а продукт плавлений з сиром, то потерся він дуже добре і пухка маса, тому майонезу тут потрібно побільше. А плавлений сир почав би відразу злипатися і майонезу б знадобилося зовсім трохи. Але принципової різниці в сирі немає. Добре перемішую сир з часником і майонезом.

1313


Жовтки натираю окремо на тій самій дрібній тертці.

1414


Чайною ложечкою беру сирну масу і перекладаю в жовток.

1515


Обвалюю сир в жовтку, формую невеликі "яйця" і укладаю їх у "гніздо".

1616


Ось і готово "Орлине гніздо".

1717


Хоча, за традицією, гніздо має бути кругле, я його роблю саме в цьому овальному салатнику. Виходить красиво і дуже зручно.

Рекламний блок
Святковий салат Орлине гніздо


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com