Відкрити категорії

Святковий салат з буряком та куркою


Святковий салат з буряком та куркою


Коли настає якась пам'ятна дата для двох, хочеться приготувати що-небудь особливе. Може бути, не дуже складне, адже не будеш стояти біля плити цілий день, але подача обов'язково повинна бути красивою, а страва – смачною. Тому я хочу запропонувати вам приготувати листковий салат з куркою і буряком. Він дуже смачний, ніжний і красивий!

Інгредієнти:
буряк - 250 г;
часник - 2 зубки;
чорнослив без кісточок - 60 г;
курка копчена - 180 г;
яйця курячі - 4 шт.;
сир твердий - 200 г;
майонез - 400 г;
сіль - за смаком;
спеції - за смаком;
журавлина - для оформлення.

Процес приготування салату.


Для його приготування потрібно заздалегідь відварити (або запекти у фользі в духовці) буряк відварити курячі яйця до готовності. І те й інше поставити в прохолодне місце для охолодження, а яйця найкраще залити холодною водою, тоді очищати їх буде набагато легше.

Підготовлений буряк очищаємо від шкірки, натираємо на крупній буряковій тертці. Натертий на тертці буряк виходить більш м'яким і краще "грає" в салаті, ніж порізаний кубиками.

11


Викладаємо на плоску тарілку. Будемо робити салат у формі серця. Виявилося, це зовсім нескладно. Дефекти і виправлення (червоні сліди від буряка) зручно прибирати паперовою серветкою.

22

Рекламний блок
Трохи присолимо буряк (зовсім трохи) і змащуємо майонезом. Я роблю майонезну сіточку.

33


Зверху посипаємо подрібненим часником.

44


Далі викладаємо дрібно нарізаний чорнослив. Напевно, можна замінити його родзинками, якщо чорнослив не любите.

55


Копчену курку ріжемо дрібніше.

66


Курку зверху посипаємо спеціями. У мене прованські трави з сіллю. Вони відмінно виглядають з куркою! Можна обійтися звичайним перцем, якщо не хочете додавати зайвих ноток в загальний букет смаку.

77


Поверх знову робимо майонезну сіточку.

88


Курячі яйця очищаємо. Можна нарізати ножем або яйце-різкою, але я люблю користуватися великою теркою – швидко і акуратно. Викладаємо яйця наступним шаром салату.

99


Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Укладаємо його поверх всіх шарів так, щоб нічого крізь сир не проглядалося – сир служить «ковдрою» салату і його декором одночасно.

1010


Звичайно, можна додатково ще чим-небудь прикрасити. Краще чим-небудь яскравим. Я використовувала ягоди журавлини, але якщо є зерна граната під рукою – це теж буде здорово! Позначаємо контур нашого серця і ще трохи "кидаємо" яскравих відтінків на саме сердечко салату.

1111


Салат вийшов просто чудовим! Він сподобається як чоловікам (там же є м'ясо), так і жінкам (він не дуже важкий). Приємного смаку!

Рекламний блок
Святковий салат з буряком та куркою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com