Відкрити категорії

Святковий салат з буряком та куркою




Коли настає якась пам'ятна дата для двох, хочеться приготувати що-небудь особливе. Може бути, не дуже складне, адже не будеш стояти біля плити цілий день, але подача обов'язково повинна бути красивою, а страва – смачною. Тому я хочу запропонувати вам приготувати листковий салат з куркою і буряком. Він дуже смачний, ніжний і красивий!

Інгредієнти:
буряк - 250 г;
часник - 2 зубки;
чорнослив без кісточок - 60 г;
курка копчена - 180 г;
яйця курячі - 4 шт.;
сир твердий - 200 г;
майонез - 400 г;
сіль - за смаком;
спеції - за смаком;
журавлина - для оформлення.

Процес приготування салату.


Для його приготування потрібно заздалегідь відварити (або запекти у фользі в духовці) буряк відварити курячі яйця до готовності. І те й інше поставити в прохолодне місце для охолодження, а яйця найкраще залити холодною водою, тоді очищати їх буде набагато легше.

Підготовлений буряк очищаємо від шкірки, натираємо на крупній буряковій тертці. Натертий на тертці буряк виходить більш м'яким і краще "грає" в салаті, ніж порізаний кубиками.

1

Викладаємо на плоску тарілку. Будемо робити салат у формі серця. Виявилося, це зовсім нескладно. Дефекти і виправлення (червоні сліди від буряка) зручно прибирати паперовою серветкою.

2


Трохи присолимо буряк (зовсім трохи) і змащуємо майонезом. Я роблю майонезну сіточку.

3


Зверху посипаємо подрібненим часником.

4


Далі викладаємо дрібно нарізаний чорнослив. Напевно, можна замінити його родзинками, якщо чорнослив не любите.

5


Копчену курку ріжемо дрібніше.

6


Курку зверху посипаємо спеціями. У мене прованські трави з сіллю. Вони відмінно виглядають з куркою! Можна обійтися звичайним перцем, якщо не хочете додавати зайвих ноток в загальний букет смаку.

7


Поверх знову робимо майонезну сіточку.

8


Курячі яйця очищаємо. Можна нарізати ножем або яйце-різкою, але я люблю користуватися великою теркою – швидко і акуратно. Викладаємо яйця наступним шаром салату.

9


Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Укладаємо його поверх всіх шарів так, щоб нічого крізь сир не проглядалося – сир служить «ковдрою» салату і його декором одночасно.

10


Звичайно, можна додатково ще чим-небудь прикрасити. Краще чим-небудь яскравим. Я використовувала ягоди журавлини, але якщо є зерна граната під рукою – це теж буде здорово! Позначаємо контур нашого серця і ще трохи "кидаємо" яскравих відтінків на саме сердечко салату.

11


Салат вийшов просто чудовим! Він сподобається як чоловікам (там же є м'ясо), так і жінкам (він не дуже важкий). Приємного смаку!


Святковий салат з буряком та куркою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com