Відкрити категорії

Оселедець під шубою


Оселедець під шубою


Інгредієнти:
2 невеликих оселедця (або 1 великий);
500 г картоплі;
500 г моркви;
500 г буряка;
100 г цибулі;
4 яйця;
250 г майонезу.

1



З даного списку інгредієнтів виходить велике блюдо оселедця під шубою, як раз для свята в компанії. Якщо ж ви готуєте в будні, то можна зменшити кількість інгредієнтів вдвічі.

Оселедець для рецепта бажано брати звичайного бочкового (із сольового розчину). Якщо ж використовувати готове філе оселедця в олії, то, на мій погляд, смак готового блюда із-за масла та пряностей значно погіршується.

У багатьох регіонах пострадянського простору готують шубу не з яйцями, а з яблуками. Я віддаю перевагу все ж шубу з яйцями, на мій погляд, на смак вона виходить ніжніше.

Якщо ж ви вирішили готувати з яблуками, просто замініть шар яєць шаром натертих яблук.

Як приготувати оселедець під шубою.


Буряк відварити в каструлі протягом 1-2 годин (залежить від сорту і розміру буряків). Остудити.

2


Картоплю і моркву відварити протягом 30-40 хвилин (ніж повинен легко протикати овочі). Остудити.

3


Яйця відварити протягом 10 хвилин з моменту закипання. Охолодити, заливши холодною водою.

4


Розбираємо оселедець. У оселедця відрізати голову, розрізати вздовж черева, вичистити нутрощі. Ретельно промити оселедець всередині і зовні. Далі зробити зріз на спинці, вирізавши одночасно верхній плавник. Далі рівномірно захопивши шкіру від голови, акуратно потягнути і зняти шкіру як рукавичку аж до хвоста (як на фото). Потім точно так само з іншого боку. Потім вирізати всі плавники і хвіст.

5

Рекламний блок
Далі оселедець надрізати вздовж спинки і розділити на дві половинки. Вийняти хребет, з реберними кістками.

6


Ретельно переглянути і видалити всі залишилися реберних кісток (як на фото), а також всі кістки, які зможете знайти.

7


Порізати філе оселедця невеликими шматочками.

8


Картоплю почистити, натерти на середній тертці.

9


Яйця почистити, натерти на середній тертці.

10


Моркву почистити, натерти на середній тертці.

11


Буряк почистити, натерти на середній тертці.

12


Цибулю почистити, дрібно порізати, покласти в ємність. Залити окропом, через пару хвилин воду злити (це робиться для того, щоб цибуля не гірчила і стала менш гострою).

13


Взяти велике плоске блюдо (у мене блюдо діаметром внутрішньої частини 20 см) або ж взяти дві тарілки поменше, тоді вийде дві шуби. Якщо у вас майонез в пакеті, відрізати в пакета дуже маленький куточок. Якщо майонез в банку, перекласти його в пакет і так само відрізати маленький куточок.

Починаємо викладати інгредієнти на тарілку. Викласти картоплю, рівномірно полити майонезом (ложкою я майонез не розмазувала, щоб не приймати шари, тоді шуба виходить більш ніжна і повітряна).

14


Викласти шматочки оселедця, полити майонезом.

15


Викласти цибулю.

16


Викласти яйця, полити майонезом.

17


Викласти моркву, полити майонезом.

18


Викласти буряк, полити майонезом.

19


Поставити шубу настоюватися в холодильник не менше ніж на 3-4 години, а ще краще на ніч, тоді вона стане найбільш смачна.

20


Перед подачею готовий оселедець під шубою можна прикрасити зеленню.

Рекламний блок
Оселедець під шубою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com